avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia copilului nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia copilului nou nascut

Buna ziua!
Intrebarea mea este, cat este alocatia copilului nou nascut si pana cand se acorda aceasta??Am mai auzit si de trusoul bebelusului,si asi dori sa aflu mai multe daca se poate. Cand este termenul limita pentru depunerea actelor astea si unde?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 9 Februarie 2012
1. Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei pe luna pana ce copilul implineste 2 ani si apoi de 42 lei pe luna pana inclusiv in luna in care acesta acesta implineste 18 ani.

2. Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.

3. - Va adresati primariei de care apartineti pentru a face cererea si a depune actele necesare.
- Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
- In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

4. Trusoul si alte asemenea facilitati nu se mai acorda din 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza si cum se plateste alocatia copilului in varsta de pana la 2 ani? ingeracul ingeracul eu am nascut pe 1 februarie iar dosarul pt alocatie l-am depus pe 13 februarie. pe 14 aprilie imi intresera in cont 240ron. cum se calculeaza alocatia? din ... (vezi toată discuția)
De ce drepturi beneficiaza mama unui nou nascut? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce drepturi beneficiaza mama unui nou nascut,ce acte sunt necesare pentru a beneficia de aceste drepturi si unde ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil liveomars liveomars Buna ziua, Ma intereseza alocatia copilului va fi socotita din ziua nasterii copilului sau dupa scurgerea celor 42 de zile de concediu post natal? Multumesc! (vezi toată discuția)