avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua,
Ma intereseza alocatia copilului va fi socotita din ziua nasterii copilului sau dupa scurgerea celor 42 de zile de concediu post natal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 1 Februarie 2014
1. Alocatia de stat pentru copii (200 lei lunar pana la 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani) se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care se naste copilul.

2. Din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 6
...
(4) Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii

(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni

(6) Dreptul la alocația de stat pentru copii încetează începând cu luna următoare celei în care nu mai sunt îndeplinite condițiile de acordare
...
buna ziua

din raspunsul dvs inteleg ca pentru un copil nascut in luna decembrie 2013, alocatia se va plati incepand cu luna ianuarie 2014 ( luna in care s-a nascut nu se ia in calcul si nu se plateste alocatie pt decembrie?! :wassat: nu are nevoie de lapte, scutece si cate si mai cate in luna respectiva ... :stunned: ) cum sa nu iubesti tara asta ? .... si daca s-a depus dosarul in decembrie , plata trebuia efectuata incepand cu ianuarie ? ...

multumesc
1. Daca cititi textele de lege de mai sus vedeti ca plata alocatie de stat inceteaza in luna urmatoare aceleia in care nu mai sunt indeplinite conditiile.

2. Alocatia de stat nu inlocuieste contributia parintilor la cresterea copilului ci numai o suplimenteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza si cum se plateste alocatia copilului in varsta de pana la 2 ani? ingeracul ingeracul eu am nascut pe 1 februarie iar dosarul pt alocatie l-am depus pe 13 februarie. pe 14 aprilie imi intresera in cont 240ron. cum se calculeaza alocatia? din ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii Monika007 Monika007 Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copii alina31 alina31 buna ziua! am nascut pe 24 noiembrie 2012 si as dori sa stiu si eu daca voi primi alocatia de 200 ron pe toata luna noiembrie sau doar de pe data de 25?:D (vezi toată discuția)