avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate APITG

Activitate APITG

Buna ziua ! Multumesc pentru sfat.
Buna ziua ! Am nevoie de un consilier juridic pentru probleme legate de salarizare si majorare salariala. As fi interesat sa fie din judetul Suceava. Va rog lasati mesaj in privat sau in comentarii cu recomandari. Va multumesc!
Dacă am beneficiat în acest an de o creștere în scara ierarhica în domeniul public și bineinteles am beneficiat si de o creștere salariala, nu se mai poate modifica salariul anul acesta? Întreb aceasta în contextul în care de salarizare a tuturor colegilor a crescut fiind raportata la calculul de salariu pentru anul 2023, în cazul meu mi s-a adus mențiunea ca nu mai este permis acest lucru, deoarece se încalcă articolul 1 alin. 2 din Oug 168/2022, rămânând la salariile stabilite prin dispozițiile emise în anul 2023.
Rog mult o clarificare. Multumesc!
Abonamentul la sală acordat, de firmă, angajaților, neimpozabil și deductibil - Legea 34/2023
Ma poate ajuta cineva cu normele aplicative ale acestei legi pentru a putea aplica pentru acest beneficiu. Multumesc !
Buna ziua ! Sunt functionar public angajat pe domeniul buget local al Primariei unde imi desfasor activitatea. In acest moment indeplinesc si atributii de urbanism. Ca si specializare in domeniul urbanismului am urmat un curs online de Urbanism si amenajare teritoriala. Mentionez ca acest curs este un curs de perfectionare. Intrebarea este : Se poate schimba fisa postului cu acest curs de perfectionare? Sau acest curs inlocuieste un curs de formare RUR . La baza cursului mi s-a mentionat Art. 479 al noului cod administrativ adoptat prin OUG nr 57/2019. / Si Hotararea nr.1066/2008 pentru aprobarea normelor privind formarea preofesionala a functionarilor publici(Art. 3 (i)-defineste perfectionarea ca formare profesionala).
Multumesc!
Sunt angajatul unei multinaționale , multinaționala care este cuprinsă din 2 companii ce lucrează sub același brand . Problema este ca , eu in contractul meu de munca am semnat doar pentru a munci pentru una din ele , dar de aproximativ un an ni s-a băgat abuziv sa prestam servicii și pentru cealaltă firma , menționându-se faptul ca este același brand și trebuie sa lucram și pentru ei , chiar dacă dpdv juridic cele 2 firme sunt înregistrate cu date de identificare diferite . Ce acte as putea solicita sa aflu dacă este legal ce se întâmpla sau unde m-as putea adresa ? Mulțumesc !
Buna ziua ! Vreau sa știu dacă dpdv juridic este legal sa prestez servicii și pentru alta firma , chiar dacă face parte din același brand comun , și chiar dacă in contractul meu de munca este specificat clar cine imi este angajatorul . Țin sa precizez ca firma este o multinaționala , sub numele căruia este și firma la care sunt angajat și sub numele căruia sunt obligat sa prestez servicii și pentru cealaltă firma . Cele 2 firme sunt înregistrate separat fiecare având datele de identificare diferite . Mulțumesc !