avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate Luiza Teo

Activitate Luiza Teo

Buna ziua,
Multumesc!
Buna ziua,
Multumesc!
Buna ziua,
Multumesc!
Buna ziua.
Mama mea a depus cererea pentru pensie anticipata partial pe data de 03.09.2019 si a primit decizia in data de 14.11.2019.
Metionez ca la data depunerii avea varsta de 57ani si 4luni si un stagiu de cotizare de 33ani si 10zile. Tinand cont de faptul ca are si calificare conform scolii comerciale si diploma de bacalaureat, nu este multumita de punctajul mediu anual care este de 0.63756, cuantumul nediminuat al pensiei este 807, valoarea diminuarii 243 si pensia anticipata partial reiesind de 564lei.
Astfel a mers sa depuna o contestatie la casa judeteana de pensii Ilfov, de aceasta apartinand, si a fost redirectionata spre tribunalul Buftea. Acolo i-au respins modelul de contestatie pe care il avea, sustinand ca este adresat catre presedintele casei de pensie si au spus ca ii trebuie un alt model de contestie tip special pentru tribunal sau sa mearga la un avocat. A mers la un avocat din incinta tribunalului si a refuzat sa o ajute.
Am rugamintea sa ma ajutati cu un model de contestatie tip conform celui care i-a fost solicitat la tribunal. Deoarece perioada de contestatie este aproape de expirare, va rog sa ma ajutati in acest sens.
Multumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Buna ziua. M-ar interesa sa stiu cum pot afla daca s-a realizat succesiunea pentru tatal meu decedat acum 4 luni.

Mentionez ca mama mea este in viata, mai am o sora care din cate stiu a avut contract de insotitor pentru tatal meu care suferea de BPOC, iar nepoata mea a fost tutore si stiu ca a depus un dosar un dosar pentru scoaterea din drepturi a tatalui meu dar i-a fost respins.

Parintii mei au avut in proprietate o casa in Braila, pe care au vandut-o(sora si mama mea) fara ca tatal meu sa stie...el fiind internat in spital, iar acum 3 ani au achizitionat un apartament in Bragadiru, Ilfov pe numele amandurora( al tatalui si al mamei mele)...mai departe nu stiu exact ce s-a intamplat deoarece eu am muncit in strainatate si va scriu toate aceste lucruri doar din ce am auzit de la neamuri...mie nu mi s-a cerut niciodata parerea in legatura cu ceea ce urma sa se intample.

Tatal meu a murit intr-un azil de batrani...a fost dus de catre sora mea cu 1 luna inainte ca el sa decedeze. In aceasta luna eu am fost la azil la tatal meu dar era foarte mahnit si nici nu vroia sa mai vorbeasca...vroia la casa lui, dar mi-a spus ca a venit nepoata mea cu un avocat la el...si mai departe nu am reusit sa inteleg ce a vrut sa spuna.

Mama imi spune ca nu stie ce s-a intamplat cu succesiunea si ca singurele care stiu sunt sora si nepoata mea, cu care nu prea este posibil sa interactionez...din pacate! In concluzie as vrea sa stiu ce s-a intamplat...daca tatal meu a mai detinut ceva pe numele lui si daca s-a facut aceasta succesiune. Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Pensie anticipata partial
Multumesc frumos pentru raspunsul concret!
Am cotizat in Romania 32 ani si 9 luni iar concomitent am cotizat 5 ani si in Spania. Se iau in calcul ambele cotizatii la calcularea pensiei anticipate partial. Mentionez ca am varsta de 57 ani si 4 luni.
Sau ce sfaturi imi puteti oferi.
Multumesc anticipat!