Buna ziua. M-ar interesa sa stiu cum pot afla daca s-a realizat succesiunea pentru tatal meu decedat acum 4 luni.
Mentionez ca mama mea este in viata, mai am o sora care din cate stiu a avut contract de insotitor pentru tatal meu care suferea de BPOC, iar nepoata mea a fost tutore si stiu ca a depus un dosar un dosar pentru scoaterea din drepturi a tatalui meu dar i-a fost respins.
Parintii mei au avut in proprietate o casa in Braila, pe care au vandut-o(sora si mama mea) fara ca tatal meu sa stie...el fiind internat in spital, iar acum 3 ani au achizitionat un apartament in Bragadiru, Ilfov pe numele amandurora( al tatalui si al mamei mele)...mai departe nu stiu exact ce s-a intamplat deoarece eu am muncit in strainatate si va scriu toate aceste lucruri doar din ce am auzit de la neamuri...mie nu mi s-a cerut niciodata parerea in legatura cu ceea ce urma sa se intample.
Tatal meu a murit intr-un azil de batrani...a fost dus de catre sora mea cu 1 luna inainte ca el sa decedeze. In aceasta luna eu am fost la azil la tatal meu dar era foarte mahnit si nici nu vroia sa mai vorbeasca...vroia la casa lui, dar mi-a spus ca a venit nepoata mea cu un avocat la el...si mai departe nu am reusit sa inteleg ce a vrut sa spuna.
Mama imi spune ca nu stie ce s-a intamplat cu succesiunea si ca singurele care stiu sunt sora si nepoata mea, cu care nu prea este posibil sa interactionez...din pacate! In concluzie as vrea sa stiu ce s-a intamplat...daca tatal meu a mai detinut ceva pe numele lui si daca s-a facut aceasta succesiune. Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
1. Cred ca mama dumneavoastra nu ar minti sa nu spuna la notar ca existati.
2. Solicitati o copie de pe certificatul de deces si mergeti la orice notar solicitand sa se constate ca acceptati succesiunea.
Daca sunteti placet din tara faceti declaratia la consulat sau Ambasada.
3. Daca totusi s-a dezbatut succesiunea atunci atacati certificatul in instanta.
Va puteti interesa la Camera Notarilor Publici de la ultimul domiciliu daca s a deschis succesiunea. De asemenea puteti face o declaratie de acceptare a succesiunii si in acest fel ceilalti mostenitori vor fi obligati s ava cheme cand se va dezbate succesiunea.
Succesiune
ancamariea
Tatal meu a murit in ianuarie 2012. in urma lui au ramas mama, eu si sora mea.
Sora ma are o fata de 20ani.
Inainte de moarte, tatal meu a mers impreuna cu ... (vezi toată discuția)