avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate alyadavid

Activitate alyadavid

Răspuns la discuția Pensie alimentara neplatita
"da"...?
Astept cu interes raspunsurile dvs, mai ales ca nu ma mai locuiesc in Romania de cativa ani.
Va multumesc pentru raspunsuri! Ele au creat insa alte 2 intrebari: :)
Plangerea la politie si cererea de majorare la judecatorie pot fi facute prin posta?
Cum se initiaza procedura de executare silita?
Copilului nu i-a fost platita pensia alimentara din decembrie 2011.
Ce demersuri trebuie facute?
Va multumesc!
Un copil nascut in Italia, mama este romanca, tatal este albanez, necasatoriti, domiciliul in Italia, nasterea declarata doar in Italia.
Mama doreste sa petreaca o luna cu copilul in Romania.
Ce formalitati sunt necesare pentru calatoria mamei si a copilului?
Răspuns la discuția Casco valabil in strainatate
Multumesc pentru raspunsuri.
M-am interesat si exista un casco,e adevarat,masina poate fi reparata in Franta,dar diferenta intre costul reparatiei in Romania si cel din Franta trebuie suportata de mine.
Daca stiti si alte variante, astept sa ma contactati pe privat,pentru a incheia casco.
Speta este urmatoarea:
O vaduva locuieste in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiul ei, nora si nepoata. In buletin, acestia din urma, au alta adresa decat cea la care locuiesc.
Apartamentul nu are succesiunea facuta inca, iar vaduva mai are inca un copil care locuieste la alta adresa.
Relatiile s-au deteriorat si femeia le-a cerut sa paraseasca apartamentul, dar acestia refuza si o ameninta ca vor ramane deoarece fiul are dreptul prin mostenire.
Ce poate face ea in acest caz ?
Voi aduce masina personala in Franta unde locuiesc acum.
Exista vreo asigurare casco prin care, in urma unui accident minor in Franta, masina sa fie reparata aici si nu in Romania?
In afara de RCA, mai este nevoie si de o alta asigurare pentru drumul Franta-Romania?

Multumesc pentu raspunsuri.
Voi aduce masina personala in Franta unde locuiesc acum.
Cat timp pot tine masina fara sa o inmatriculez in Franta?
In cazul inmatricularii, mi se cere Certificatul de conformitate. De unde il pot obtine?(este vorba despre un WV Polo)
Este nevoie de ITP,RAR sau alte controale, etc... (marturisesc ca sunt nula la acest capitol:)). La ce perioada trebuiesc (re)facute?

Multumesc pentu raspunsuri.
In urma cu 10 luni m-am casatorit in Franta si inca nu am declarat casatoria in Romania. Varianta prin consulat este exclusa, o vom declara luna viitoare in Romania.
Eu am domiciliul in Bucuresti, sectorul 4, sotul meu este cetatean roman cu domiciliul in strainatate, ultimul domiciliu in Romania, Bucuresti, sector 2.
Unde se declara casatoria?
Eu vreau sa pastrez numele dinaintea casatoriei. Cum se procedeaza in acest caz?
Ce acte sunt necesare si ce taxe se platesc?

Va multumesc!