avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eliberare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eliberare apartament

Speta este urmatoarea:
O vaduva locuieste in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiul ei, nora si nepoata. In buletin, acestia din urma, au alta adresa decat cea la care locuiesc.
Apartamentul nu are succesiunea facuta inca, iar vaduva mai are inca un copil care locuieste la alta adresa.
Relatiile s-au deteriorat si femeia le-a cerut sa paraseasca apartamentul, dar acestia refuza si o ameninta ca vor ramane deoarece fiul are dreptul prin mostenire.
Ce poate face ea in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 06:48, 28 Martie 2011
Este adevarat ca fiul are drept de mostenire, dupa tata, deocamdata. Dar aceasta realitate inseamna o cota de 3/4 din jumatatea tatalui. Mama are 1/2 din apartament si 1/4 din jumatatea sotului. Rezulta ca mama are un drept mai mare asupra apartamentului.
Succesiunea insa, nu este dezbatuta. Asa ca fiul nu poate invoca un drept pe care inca nu l-a obtinut.
Ar trebui dezbatuta succesiunea, stabilite cotele, rezolvata si iesirea din indiviziune si apoi fiecare va vedea ce va face cu partea lui.
Vaduva sa demareze dezbaterea succesorala,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere de mostenire popa silvana popa silvana Buna seara Doresc sa ma lamuriti intr-o problema familiala. Bunicul tatalui meu, decedat in prezent, a avut un teren proprietate, iar pe act sunt trecuti doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire uhar maria uhar maria Ma numesc Uhar maria sunt din Carei, judet Satu Mare.Suntem doua surori.Tata amurit in 2004 si nu sa efectuat succesiunea.Mama sta in casa.Recent am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Partaj Cristina0098 Cristina0098 Buna ziua ma intereseaza daca pot face partajul casei cu mama tatal este decedat iar eu cu mama nu mai putem locui impreuna ...ce actiuni pot face pentru a imi ... (vezi toată discuția)