avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Activitate safriduo1983

Activitate safriduo1983

Mă interesează dacă mă duc la trezorerie sa platesc amenda penală, mă obligă să plătesc amenzile contravenționale întâi și apoi să o pot plati pe cea penală?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Amenda penala se poate transforma in inchisoare daca nu ati achitat-o in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Buna ziua! Am de platit o amendă penală până pe 6 martie 2021. Mai am două amenzi contravenționale mai vechi neplătite. Trebuie sa plătesc întâi pe acelea și apoi amendă penală? Sau pot plati întâi amendă penală? Și mai târziu cele contravenționale?
Buna ziua,

Am si eu trei dosare penale pentru conducere autovehicul, avand permisul suspendat pentru conducere sub influenta alcoolului (0.33 la mie). Primul dosar deja s-a judecat. Am primit amenda penala de 1500 lei, si sunt obligat si la plata de cheltuieli juciciare avansate de stat, in cuantum de 500 lei. Unde se plateste aceasta amenda? Se poate plati in transe sau sa efectuez munca in folosul comunitatii? Iar la urmatoarele doua dosare, se poate sa primesc inchisoare cu exectuare?
Răspuns la discuția Dosar penal
Mulțumesc de raspuns

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu intrati la puscarie.
Daca veti fi trimis in judecata, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.

Discuție Dosar penal
Bună ziua. Am fost prins când conduceam cu permisul suspendat din cauza alcoolemiei (0.33 mg, deci contravenție, suspendat 90 zile). Acum, am fost prins și cu alcoolemie 0.21 mg. Mi s-a întocmit dosar penal ptr conducere cu permisul suspendat. Ptr alcoolemie, am primit amenda contravențională. Când am fost oprit, am recunoscut din prima ca am permisul suspendat și ca am consumat alcool. Și am colaborat cu agenții de politie. E prima oara când mi se întocmește dosar penal. Ptr alcoolemie am mai avut permisul suspendat acum 3 ani, tot contravenție a fost (0.33 mg). Ce ar putea sa îmi facă? Întru la puscarie?