Mama mea in urma cu ceva timp a avut un proces pe rol de mostenire.(casa parinteasca) A dezbatut mostenirea cu nepoatele sale (casa parinteasca a mamei mele). In schimb ele nu au mai dorit parte la casa, la pamant, asa ca conform hotararii judecatoresti are sa le de a o sulta in valoare de 1500 lei. (care in prezent nu au dorit sa o ia) In prezent mama a facut contract de schimb cu un vecin la un teren ; La notariat i sa cerut cumparatorului sa plateasca sulta la notariat. Din ce am citit pe internet am vazut ca asta este practic o siguranta cum ca ar avea dreptul 100 % de propietate (sa o vanda sa faca ce vrea cu ea) sau ma insel? Este o chestie la mijloc ceva, care ii poate face rau mamei in conditiile in care nepoatele pot veni oricand sa ceara terenul/sulta?Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri,
Mod de calcul penalitati asociatie de propietari
Dacă mă puteți ajuta ,
Am penalitati din anul 2013
La zi avem datorie 2025 lei iar penalitati (din 2013) 10 000 lei .
As dori sa stiu daca e corect ca penalitatile pe luna sa fie 60 lei ?
Întreținerea pe luna e in jur de 80 90 lei .
Am incercat sa calculez conform formulei :
Penalitati X 0,1% (asta e procentul de la noi de la asociatie ) X nr de zile (adica din 2013 inseamna 2920 de zile )
Si nu imi da cum le da si lor . Nu e buna această formulă?
Multumesc anticipat
Eu sunt sora victimei . Este un el si ea care nu se mai inteleg. Ea este o victima . Ea are apartament pe numele ei si are si el cheie si eu (sora) . A fost bătută amenințată cu moartea si etc . El sta in romania ea în belgia. Doctor . As dori sa stiu ea fiind plecată si el este la bucurești daca ii pot schimba broasca la ușa. Ei nefiind divorțati cuu acte . Mentionez faptul că ia luat toate actele din apartamentul ei si cică le ar fi rupt . Ea dorește să îmi facă procura sa i fac actele din nou .(la casa certificat căsătorie etc) as dori sa stiu daca el agresorul ma poate da în judecată pentru ceva anume (dat fiind faptul ca ei inca nu sunt despartiti cu acte)Nu stiu . As dori sa stiu daca ma pot implica legal sa O ajut pe sora mea sa i salvez apartamentul si eventual sa O ajut la acte . (Având procura) . Mentionez ca agresorul e foarte violent si ar da bani în stânga și în dreapta ca sa imi faca rau . Probabil. Vreau sa stiu daca sa ma implic cu ,,curaj sau nu.