avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate crinadum

Activitate crinadum

Buna ziua tuturor,

As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste calculul diurnei pentru deplasari interne cand acestea se fac cu avionul.
Departamentul financiar contabil sustine ca perioada de calcul incepe cu ora decolarii avionului si se incheie cu ora aterizarii avionului. Noi intelegem ca perioada incepe din momentul in care se iese din localitatea in care ai biroul - recte Bucuresti si se incheie la reintrarea in Bucuresti.

Diferendul apare deoarece ghiseul de check-in se inchide cu 45 minute inainte de zbor, ceea ce inseamna ca din Bucuresti iesi cu cel putin 1 ora inainte de decolare. La aterizare -recuperare bagaje e mai putin, dar insumate, in situatia in care delegatia dureaza doar o zi, se poate ajunge la neacordarea diurnei dupa calculul facut de financiar.

Ma puteti ajuta cu o referinta legislativa legata de calcularea duratei de timp pe care se acorda diurna? Nu stiu daca prezinta importanta, lucrez in sistemul privat, nu la stat.

Va multumesc.
Răspuns la discuția acoperis bloc
@andan30
Va pot spune cum am procedat noi (sunt in aceeasi situatie, 4/4), intr-un bloc care are doar presedinte, casier si cenzor, nu si administrator angajat. L-am bombardat pe presedintele asociatiei cu notificari scrise cu numar de inregistrare. In ianuarie, cand era jalea mai mare, l-am invitat sa faca o constatare, mi-am luat un vecin ca martor si am insistat sa-mi faca proces verbal de constatare, semnat de toti cei prezenti. In februarie am convocat adunarea generala. Am reconvocat-o pentru ca nu a fost statutara. Am pastrat dovezi le convocarilor. (trucul este ca la adunarea reconvocata decizia se ia cu majoritate simpla din numarul celor prezenti). Am inceput adunarea ofertelor. Am inmanat tuturor copii ale fiecarei oferte, pe baza de semnatura de primire. Am batut tot la 2 saptamani la fiecare in parte in usa si am reconvocat sedinte peste sedinte in care fiecare sa-si dea cu parerea (sa nu poata spune careva ca n-au fost consultati). Intre timp s-a inceput strangerea fondului de reparatii. Batut din nou la toate usile" Vecine, daca strangem 100 lei pe luna il reparam in 2014. Cat puteti da peste cei 100 lei de pe liste?" Totul cu dragalasenie, o guma, o intrebare despre sanatate, copii. Tonul ridicat nu rezolva nimic. Facut copii dupa lege, date fiecaruia sub semnatura, cu marcarea paragrafelor legate de partile comune. Gasit aliati intre vecini, tinut legatura cu ei, implicarea aliatilor in stresarea neplatnicilor rauvoitori, in cercetarea ofertelor, in negocierea termenilor contractului.
Rezultatul? In aug s-a semnat contractul si acum echipa e pe bloc si monteaza tabla cu spor.

Se poate, dar fara implicare nu se poate. Nu putem astepta sa faca altul pentru noi.
Bafta multa.
Va multumesc, insa lucrarea nu o voi face individual. Repararea va fi facuta de asociatia de proprietari.
Cu destul aintarziere, pentru care-mi cer scuze, multumesc pentru opinii.
Buna seara,

As dori un sfat competent in privinta interpretarii art 11 alin 4 lit a. din L50/1991 - "Se pot executa fără autorizatie de construire următoarele lucrări....reparatii la ...acoperisuri, atunci când nu se schimbă forma acestora si materialele din care sunt executate."
Problema: acoperis sarpanta care se termina la marginea peretelui blocului (ploaie, infiltratii etc). Am dori, in contextul repararii acoperisului, sa prelungim sarpanta cam cu 30- 50 cm in afara peretilor. Nu schimbam materialul, nici forma, ci doar suprafata celor 4 ape.

In acest context, este necesara autorizatia? Mentionez ca nu avem probleme de vecinatate care sa contravina art 615 din codul civil.

Multumesc.
Răspuns la discuția reclamatie liniste bloc
Buna ziua. Singura reglemetare pe care am gasit-o pana acum si care mentioneaza nivelul zgomotului in apartament este Ordinul Ministeruluil sanatatii nr. 536 din 06/23/1997 - aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei publicat in Monitorul Oficial nr. 140 din 07/03/1997. care, la Art 17 prevede:
"Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30 in timpul zilei; in timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei."

Daca acest ordin mai este valabil, cine este autorizat sa faca masuratorile pentru zgomot, cine poate sa ceara masuratorile autorizate, asta poate ne poate sfatui un consultant. Multumesc
Răspuns la discuția asociatia de locatari vs caine
Reclamati vecinul la Protectia animalelor. Chiar daca e stapanul cainelui nu are voie sa-l chinuie asa.