avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate julesa

Activitate julesa

Răspuns la discuția Mostenitori
Va multumesc pentru raspunsuri, asadar inteleg ca in caz de deces al tatalui meu Legea nr. 319/1944 (privind drepturile de mostenire ale sotului supravietuitor) ii confera actualei sotii dreptul la mostenire, mostenind 1/4 din masa succesorala.

Daca tatal meu ar face un testament sau act de donatie acestea pot fi atacate in instanta de catre actuala sotie?

Sau solutia cea mai buna ar fi sa faca act de vanzare cumparare pe numele unuia din copii (din cate stiu este inatacabil).

Va multumesc din nou anticipat pt raspuns.

Discuție Mostenitori
Buna ziua,

Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii).
As vrea sa stiu ce se va intampla in situatia urmatoare:
- sa presupunem ca tatal meu va deceda, sotia supravietuitoare ce drepturi va avea la acest apartament? (daca se poate sa se faca referire extrasul din lege).

- Ce beneficiu ar avea daca ar face intabularea apartamentului (cadastru)? ar avantaja-o pe actuala sotie in vreun fel?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,



De curand am facut o sesizare catre Enel datorita consumului mare de curent inregistrat; in urma verificarii la fata locului s-a constatat faptul ca seria contorului meu era inregistrata la apartamentul de langa mine, prin urmare consumul meu era facturat la vecin iar eu plateam consumul acestuia care era mult mai mare decat al meu. Prin urmare, am dedus ca aceasta situatie dateaza incat din anul 2004 cand cei de la Electrica au schimbat contorul vecinului pt ca era blocat si de atunci au inregistrat gresit seria contorului.



In urma acestei recente constatari, eu impreuna cu vecinul in cauza, ne-am prezentat la punctul de lucru Enel sa clarificam aceasta problema, eu am facut o cerere prin care am solicitat restituirea diferentei de bani aferenta perioadei 2006- ian 2010 cat timp am fost pagubita.


Cei e la Enel ne-au spus urmatoarele:


1. Vecinului in cauza i se va factura diferenta de consum calculata la cursul Euro de acum.

2. Iar eu, in calitate de pagubita, voi primi banii in momentul in care vecinul va plati factura emisa de Enel cu aceasta diferenta de consum de energie electrica.

3. Enel a mentionat ca voi primi un raspuns in 30 zile calendaristice, conform procedurii lor in cazul oricarei sesizari iar daca nu voi fi multumita de solutionare sa ma adresez OPC-ului.



Ma intreb daca in aceasta situatie, in calitate de pabugita, ce mi s-a transmis de catre Enel este legal si corect cum se procedeaza?



Eu, fara foarte multe notiuni de legislatie, consider ca odata ce s-a constatat ca am fost pagubita atatia ani, trebuie sa fiu despagubita in mod direct si urgent de catre Enel si nu cum au spus ei (ca suma o vor recupera ei de la vecin si apoi ii primesc eu) mai ales ca Enel a recunoscut ca este greseala lor, ca au inregistrat gresit seria contorului si ca au facturat de atata timp consumul meu la vecin si invers.
De asemenea cred ca nu trebuie sa astept 30 zile un raspuns de la Enel, nu le-am cerut daune financiare (stiu ca trebuie sa ii actionez in instanta si nu dispun de bani si stiu ca dureaza f mult) am cerut doar banii cuveniti.

Spuneti-mi cum ar trebui sa se rezolve aceasta problema si daca cele mentionate de Enel se incadreaza in zona legala/corecta?

Multumesc anticipat pt un raspuns.




.






Buna ziua,

Lucrez la o revista cu contract cesiune drepturi autor si in acelasi timp primesc si indemnizatia de somaj (pot obtine venit din drepturi de autor pt ca nu depasesc suma de 500 lei, prevazuta de lege).

Firma imi plateste 10% impozit pe venit, iar restul de 6% nu se stie, teoretic eu trebuie sa platesc?
de la firma mi s-a adus la cunostinta varianta ca daca am venit mic din drepturi de autor, statul acopera aceasta suma si nu voi plati nimic.

As vrea sa aflu daca este posibil sa platesc sau nu 6% din venitul obtinut?

Va multumesc!
Buna ziua,

Vreau sa expun o situatie care se intampla in cadrul firmei din care fac parte cautand totodata un raspuns din partea dvs.

In luna decembrie am facut cerere de Concediu de odihna, mi s-a aprobat (am facut cererea cu 2 saptamani inainte de perioada ceruta, conform unei decizii interne in acest sens), chiar ulterior directorul a transmis catre toate departamentele ca angajatii sa faca cereri de CO deoarece urmeza o diminuare a activitatii fiind perioada sarbatorilor, etc..

In luna ianuarie,cu 2 zile inainte de plata salariului ni s-a transmis verbal de conducere ca cei care au avut zile de CO (concediu odihna) li s-au transformat in concediu fara plata..(la unii toate zilele, la altii doar o parte, in functie de preferinte) adica ne-au pus in fata faptului implinit, fara nici un preaviz, informare..nimic...pe motiv ca nu sunt bani. Mie personal din 3 zile de CO, 2 au fost fara plata desi eu aveam cerere aprobata pt 3 zile!! Cum mi s-a intampat mie, au fost afectati toti cei care au avut CO, iar cei care isi efectuasera zilele de CO, au intrat automat in concediu fara plata, fara sa faca ei vreo cerere..

In ianuarie, situatia a continuat...acum cine vrea CO, risca sa aiba de fapt concediu fara plata...pe motiv ca nu sunt bani..ce parere aveti de aceasta situatie? cat de legala e?? eu cred ca se incalca grav drepturile angajatilor! ce consecinte ar putea avea un eventual control de la ITM?

Astept raspuns,

Multumesc.
Răspuns la discuția curtea blocului
In privinta ingradirii suprafetei de teren de care faceti referire in mesaj, va puteti adresa Primariei sau Consiliului Local unde locuiti.
Va multumesc foarte mult pentru informatii. Acum imi este f. clar ce trebuie facut in problema mentionata de mine.
Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, etc) . Din cate am aflat stiu ca spatiul verde apartine Consiliului Local al sectorului unde se afla blocul si nu are nimeni dreptul sa-l ingradeasca. Situatia care m-a determinat sa intreb este urmatoarea: un vecin care are apartament la parter si-a ingradit un teren din fata apartamentului sau, l-a inchis cu lacat si in plus foloseste gradina pe post de loc de gratar si intalniri cu prietenii pana tarziu in noapte, cateodata in frunte cu Administratora blocului, care tocmai ea a pus afis sa se pastreze linistea in bloc dupa ora 22.00 !!! Asadar nu am cu cine sa discut in aceasta situatie. Va rog sa imi spuneti ce masuri pot lua? Multumesc, Julesa