avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... curtea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

curtea blocului

Langa cladirea blocului avem curte imprajmuit .Pe extrasele locuitorilor nu apare teren,nu platim nici taxe ,nici chirie,cum se poate cumpara ?
la primarie m-i s-a spus ca va apare o lege ref.la terenul ,curtea blocurilor
daca stiti ceva ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:15, 26 Mai 2008
Probabil ca cei de la primarie nu vor sa se lege la cap, din ce spui inteleg ca ar fi proprietate publica. Daca e asa, atunci nu se poate cumpara, se poate concesiona/inchiria.
Daca este public spatiul din jurul blocului, este posibil ca unii locatari sa imprejmuiasca cu garduri aceste spatii iar ceilalti sa nu aiba acces? Sub pretextul amenajarii spatiului verde, la geamul meu (locuiesc la parter) vin locatari de pe alt tronson al scarii sa-mi ingradeasca accesul la terenul din fata geamurilor mele, teren pe care eu am pltit sa fie sapat si pe care il ud din apartament?. Cui trebuie sa ma adresez ca sa desfiintez aceste garduri carpite, oribile, realizate din resturi de plasa de beton, destul de inalte care dau senzatia de puscarie ?
In privinta ingradirii suprafetei de teren de care faceti referire in mesaj, va puteti adresa Primariei sau Consiliului Local unde locuiti.
dolosiv a scris:

Daca este public spatiul din jurul blocului, este posibil ca unii locatari sa imprejmuiasca cu garduri aceste spatii iar ceilalti sa nu aiba acces? Sub pretextul amenajarii spatiului verde, la geamul meu (locuiesc la parter) vin locatari de pe alt tronson al scarii sa-mi ingradeasca accesul la terenul din fata geamurilor mele, teren pe care eu am pltit sa fie sapat si pe care il ud din apartament?. Cui trebuie sa ma adresez ca sa desfiintez aceste garduri carpite, oribile, realizate din resturi de plasa de beton, destul de inalte care dau senzatia de puscarie ?

Ceea ce fac acei vecini este un abuz de drept! Spaţiul respectiv este public cu excepţia terenului din jurul blocului de aprox. 50 cm care aparţine proprietarilor din condominiu. Adresaţi-vă Primăriei.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua de curand am cumparat un apartament la parterul unui ... Crina P Crina P Buna ziua De curand am cumparat un apartament la parterul unui bloc din 76, iar zilele trecute am fost la administrator sa l intreb unde as putea sa-mi tin si ... (vezi toată discuția)
Cui apartine terenul din jurul blocului? julesa julesa Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, ... (vezi toată discuția)
Înțeleg că terenul din jurul blocului este in proprietatea ... anaid1709 anaid1709 Înțeleg că terenul din jurul blocului este in proprietatea Consiliului Local. Are acesta dreptul să îl vândă către locatarii de la parter? Întreb ... (vezi toată discuția)