asociatia a stiut de intentia sa de a vinde apartamentul , de aceea a refacut si terasa blocului, si ar fi putut sa ceara inscrierea privilegiului imobiliar, in plus nu exista avizier sa pot afla despre eventuale datorii iar adresa asociatiei am aflat-o dupa incheierea contractului .Si mai am o intrebare : daca doresc pana la urma sa platesc ca nu am ce face , se poate opri calcularea penalitatilor , pentru ca nmeni nu-mi zice metoda de calcul a acestora , si cum s-a ajuns la aceasta suma
nu stiu cat se poate anula contractul de vanzare cumparare mai ales ca apartamentul este achizitionat prin programul prima casa , iar in legatura cu notarul este posibil ca acesta "sa fi trecut cu vederea acest aspect" deoarece se cunosc cu vanzatorii . Dar asociatia de proprietari nu poate chema in instanta fostii proprietari?
Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta .
In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de vanzare cumparare vanzatorul nu avea dovada platii la zi a datoriilor fata de asociatie si a ramas sa il credem de buna credinta pe acesta . Dupa aprox 2 saptamani ( l-am cumparat inainte de Craciun )cand am fost la asociatia de locatari (nu exista avizier pe scara ) am aflat de la acestia ca fostul proprietar avea restante in valoare de 350 lei , bani pe care nu i-a achitat deoarece acesta a reparat acoperisul iar asociatie nu i-a restituit banii. In plus fostul proprietar refuza sa plateasca pentru ca acestuia i s-a calculat un consum foarte mare de apa rece ( nu a locuit nimeni pana sa ne mutam noi ) la care se aduna si penalitati . Indexul la apa rece este mult mai mare si decat il am eu acum deci ei au calculat fictiv apa si prin urmare datoriile .Acum domnii de la asociatie m-au trecut pe mine drept datornic , suma a ajuns la 645 lei dar eu refuz sa platesc datoria acestuia si platesc suma curenta din luna .Ce pot face eu sa nu mai figurez restant la asociatie deoarece cu acestia nu ma pot intelege?
Pai atunci eu pentru ce mai platesc asigurare daca raspunderea mea civila nu este asigurata prin aceasta?
Cunoasteti alte cazuri asemanatoare in care Instanta de Judecata sa fi dispus ca diferenta de bani sa fie platita de vinovat ,ce alte solutii s-au dat si ce articol de lege spune clar ca in aceste cazuri diferenta o plateste vinovatul?
Sincer nu este o suma enorma dar mi se pare nedrept si nu e logic ca eu sa platesc o data ce aveam asigurare .
Cu privire la declaratia mea cu urmele de franare, eu am zis si scris acest lucru chiar daca politisti nu prea m-au crezut= "facerea de bine f....e de mama " cum zice vorba romaneasca - asta e #-o
La data de 30.06.2008 am fost impicat intr-un accident rutier cu pagube materiale in care eu iesind de pe un drum lateral si avand in dreapta mea un lan de porumb cultivat pana la marginea drumului principal, nu am vazut autoturismul ( Cielo 1999 sau mai veche) ce venea din partea dreapta fiind si curba si in momentul in care am virat dreapta m-am lovit cu acesta. Intrucat eu eram asigurat CASCO, cu toate ca dupa urmele de franare ale autoturismului Cielo se vedea ca si acesta a depasit axul drumului (exista plansa foto), am declarat ca nu sunt urmele lui de franare, astfel mie mi s-a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate, eu am reparat masina pe CASCO iar lui i-am dat asigurarea RCA pentru a-si repara masina cu urmatoarele avarii: aripa st fata, stalp st fata, portiera st fata si planetara st fata.
toate bune si frumoase pana cand reprezentantii BT Asigurari (RCA) i-au spus ca din cauza vechimii si starii proaste de intretinere a masinii etc. ii dau doar suma de 4.100 lei reprezentad 15% din valoarea masinii de noi , valoare maxima care pot sa il despagubeasca pt reparare sau pot sa-i dea 25% din valoarea de noua si sa nu o mai repare , sa o vanda asa cum e si sa-si ia alta s-au sa o repare in regie proprie sau piese second hand etc. insa acesta a refuzat a doua varianta alegand sa ii dea suma de 4.100 lei pt repararea in service.
Acum acesta mi-a trimis devizul lucrarii care are o valoare totala de 5.900 lei solicitand sa-i platesc diferenta de 1800 lei in caz contrar ma va da in judecata.
Intrebare: care este vina mea ca masina lui era veche si prost intretinuta iar eu fiind asigurat ce raspundere civila mai am fata de acesta si ce seanse de castig are acesta in instanta in situatia prezentata?
eu doresc sa construies o casa pe acel teren si pentru a nu mai face contract de vanzare-cumparare vreau sa i concesionez , prbema este ca nu s-a dezbatut mostenirea , ci doar ca ceilati mostenitori au cedat in favoarea sa, se poate?.