avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Adela Miklos

Activitate Adela Miklos

ok ! sunt de acord cu dumneavoastra, dar la un eventual control, inspectie fiscala, cum am sa explic faptul acesta.Pot sa pun o anumita valoare la teren si una la cladiri, dar pot de la mine putere ?Nu tb.sa existe un document care sa ateste acest lucru ?Daca ma intreaba cum am ajuns la valoarea respectiva, nu stiu sa explic acest lucru.As putea sa pun o valoare mica la cladiri, sa platesc impozit mic si o valoare mare la teren ca acolo se plateste in functie de suprafata.
Cladirile si terenul sunt intabulate, inseamna ca pot cere transferul autorizatiei de construire ?E prea greoi sa cer o autorizatie noua, implica multe......, inclusiv, poate un nou proiect si o noua taxa de autorizatie de c.
Multumesc pt. raspuns !

O societate, in urma unui act de adjudecare, dobandeste o cladire neterminata.Ce trebuie sa faca ?
Nu stie daca exista o autorizatie de construire, iar in cazul in care exista ce obligatii are ?
Trebuie sa ceara o alta autorizatie de construire sau....
Ce declara la impozite si taxe ?
In actul de adjudecare este trecuta intreaga valoare a imobilului, adica, constructiile(cea neterminata si altele) si terenul, nefiind specificat distinct valoarea cladirilor si nici a terenului.Cum se inregistreaza in contabilitate, in contul 212 si 211, nestiind care e valoare terenului (e suprafata mare) si cu atat mai putin valoarea cladirilor.
Nu a mai investit nimic, deoarece se afla in litigiu momentan.
Nu a evaluat cladirile cu un expert evaluator.
Au trecut deja 6 luni, tb. sa se inregistreze in contabilitate si sa plateasca impozit pe cladiri si teren.Oricum risca o amenda.
Intrebarea este : ce valoare trece la cladiri, la teren si ce va face cu cladirea neterminata.
Legislatia nu prevede concret ce tb.sa faca
O societate, in urma unui act de adjudecare, dobandeste o cladire neterminata.Ce trebuie sa faca ?
Nu stie daca exista o autorizatie de construire, iar in cazul in care exista ce obligatii are ?
Trebuie sa ceara o alta autorizatie de construire sau....
Ce declara la impozite si taxe ?
In actul de adjudecare este trecuta intreaga valoare a imobilului, adica, constructiile(cea neterminata si altele) si terenul, nefiind specificat distinct valoarea cladirilor.Cum se inregistreaza in contabilitate, in contul 2121 si 211, nestiind care e valoare terenului (e suprafata mare) si cu atat mai putin valoarea cladirilor.
Nu a mai investit nimic, deoarece se afla in litigiu momentan.
Nu inteleg, Codul fiscal prevede ca impozitul pe cladiri il plateste contribuabilul (persoana fizica), dar nu stiu ce se intampla cu investitiile, deoarece in contract scrie ca toate cheltuielile aferente..... le suporta chiriasul, nu mai inteleg nimic.
Vreau un text de lege din care sa reiasa ca valoarea investitiilor intra la impozitul pe cladiri a chiriasului. Legea este foarte ambigua...in acest sens, ...iar din restul legislatiei reiese ca societate se inregistreaza in evidentele contabile pt. amortizare...
A doua intrebare este distincta.Persoanele juridice platesc o cota, stabilita prin hotarare de consiliu local, aplicata asupra valorii de inventar a cladirii nu in functie de suprafata si materialul constructiilor.
O persoana fizica inchiriaza o cladire la o persoana juridica.
Cine plateste impozitul pe cladiri?
Persoana juridica inregistreaza in contul 212 constructii, valoarea investitiilor aduse cladirii.Trebuie ca societatea sa le declare la Primarie pt.a plati impozit pe cladiri sau nu ?
Persoana fizica nu si-a declarat cladirea la impozite pe motivul ca o declara societatea.
Codul fiscal prevede ca impozitul pe cladiri il plateste proprietarul (in cazul nostru persoana fizica). Ce se intampla cu investitiile aduse cladirii ?

2. Centrala termica, instalatiile tehnice, firma luminoasa si sistemul de alarma se adauga la valoarea de inventar a unei cladiri in cazul persoanelor juridice ?
Răspuns la discuția impozit cladiri persoane juridice
Societatea a inregistrat in contul 212 constructii, aceste investitii + cladirea si le-a declarat la serviciul impozite si taxe. A platit impozit pe cladiri pt. ele.Ce se intampla in cazul acesta ? Isi va putea recupera banii ?
PERSOANA FIZICA NU SI-A DECLARAT CLADIREA PE CONSIDERENTUL CA PLATESTE PERSOANA JURIDICA.
Nu trebuia sa se inregistreze in contul 212 constructii si sa le declare la impozit ?
In cazul in care o persoana juridica inchiriaza un spatiu (cladire) de la o persoana fizica si aduce imbunatatiri cum ar fi :instalatii electrice, centrala termica, sistem de alarma, reclama luminoasa sau modernizari, datoreaza impozit pe cladire ? in ce fel ?
Codul fiscal prevede ca impozitul pe cladiri il plateste proprietarul. Ce se intampla cu investitiile, imbunatatirile aduse cladirii ?
Contractul de inchiriere prevede ca, chiriasul se obliga ca toate cheltuielile legate de intretinerea cladirii sa fie suportate...
Persoana juridica are obligatia de a declara la impozite si taxe...
Centrala termica, sistemul de alarma, reclama luminoasa - se adauga la valoarea de inventar a cladirii ( in alte cazuri),.
Multumesc !
dar in cazul in care in extrasul CF apare ca teren intravilan,sau simplu : teren, iar normele metodologice ale Codului fiscal stipuleaza la art. 291, partea 249 alin.1 si 2 ...,,declararea cladirilor si a terenurilor pentru stabilirea impozitelor aferente nu este conditionata de inregistrarea acestor imobile la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara", respectiv: ,, prevederile se aplica in mod corespunzator atat P.F., cat si pers. juridice.
Multumesc pentru raspuns.
Dar in cazul in care vechiul prorietar castiga prin anularea actului de adjudecare?
Ce se intampla in cazul acesta ?
Cum va plati impozitul pe teren ? cu ce data ?