avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Ana741

Activitate Ana741

Vă mulțumesc pentru răspuns! Azi am aflat că mătușa, mai sus menționată, și-a scos titlu de proprietate pe numele său acum câteva luni. Menționez că: din anul 1994 titlul de proprietate, care include și 2,5 h de pământ extravilan, era pe numele tatălui meu și al mătușii ( sora lui). Ea și-a făcut titlu de proprietate, separat de tatăl meu, pe terenul extravilan. Este legal ce a făcut? Noi nu am fost informați despre această acțiune. Ce putem face, la ce instituții să apelăm? Vă mulțumesc!
Bună ziua! Atât părinții noști cât si un frate de-al nostru( nu are moștenitori) sunt decedați. Am rămas 5 surori. Tatăl mai are o soră în viață, locuiește de la vârsta de 17 ani ( acum are 86) într-un oraș... Menționez că nu a avut o relație strânsă cu bunicii mei( nu i-a vizitat niciodadtă de când a plecat de acasă) , care sunt și ei decedați. Tatăl meu a rămas în casă cu părinții , cu mamea mea și frații mei. Între timp, casa bătrânească s-a deteriorat ( fiind din paiantă și mică) și tatăl meu a contruit altă casă nouă din cărămidă. Mătușa mea a luat actele de proprietate, nu știu cum, la ea. Vrem să facem taxa de succesiune după parinți, dar nici tatăl meu nu a făcut taxa de succesiune cu sora lui după decesul bunicilor. Aș dori să stiu ce drepturi are fiecare? Cum se procedează în acest caz? Vă mulțumesc!
Bună seara! Părinții și fratele meu ( toți trei decedați ) au Certificate de Acționari la RAPID TRANS SA București din 1996. Aceste Certificate mi le-au dat mie când erau în viață. Nu m-am ocupat de ele, fiind plecată din România 20 de ani. Ce pot face cu ele, cum pot afla dacă sunt dividende de ridicat? Menționez că nu am făcut succesiunea cu celelalte surori deoarece una dintre ele a avut grijă de fratele nostru ( acesta fiind bolnav și necăsătorit ) și am căzut deacord să rămână ea în casa părintească.


Vă mulțumesc!
Mulțumesc!

Corina89 a scris:

Cata vreme parintii traiesc, nu exista MOSTENIRE. Pe timpul vietii pot sa faca ce doresc cu proprietatile lor.

Bună ziua!
Părinții a doi copii cu vârste cuprinse între 30 și 33 sunt în viață dar sunt divorțați de 20 de ani. În urma divorțului fiecare părinte a rămas cu un copil în îngrijire.
Tatăl a rămas cu apartamentul și un copil.
Celălalt copil, crescut de mamă, are drept la moștenire la acel apartament?
Poate tatăl sa treacă ca unic moștenitor doar un singur copil fără sa-l întrebe si pe cel crescut de mamă?
Menționez ca, copilul rămas în îngrijirea tatălui a plecat de acasă de 10 ani, nu a avut grija de tatăl sau, acesta fiind bolnav acum, și copilul vrea sa-i treacă apartamentul pe numele său.
Va mulțumesc!
Bună ziua!
Nu știu care este titlul corect pentru următoarea situație...
In urma cu 16 ani am cumpărat un apartament, la parterul blocului.
Eu și soțul fiind mereu plecați in apartament au locuit doar copiii .
De un an și ceva, eu si soțul ne - am retras acasa , la apartament.
Am fost si suntem o familie care isi vede de treaba ei, nu ieșim sa vorbim despre vecini sau sa ne certam cu oamenii.
La noi in cartier, mai precis în fața blocului, avem parcări fără plata. Cand am revenit anul trecut parcam mașina unde era loc liber neștiind ca fiecare vecin avea avea preferințele lui si va reacționa cu amenințări gen: Dacă mai parcați in locul respectiv sun la politie.... Continu băteau la ușa sa mutam mașina, ba chiar o vecina a venit cu fiul sau si a încercat sa intre peste mine in casa.
Nu am făcut reclamație, am parcat unde au decis ei ca este bine pentru noi...
Nu am deranjat pe cei care parcau tenpirar pe locul respectiv,,adică al nostru,,..
Aici nu se termina povestea...
Pe scara locuiește o femeie care nu face altceva decât sa se certe cu toți, sa minta pe cine nu o cunoaște, sa provoace si sa instige la ura.
Cum ma afectează pe mine și familia mea?
In perioada cât am fost plecați a plantat in fata geamului meu, o pădurice, la doar o jumătate de metru de geam , aceștia au provocat umezeala si mucegai in tot apartamentul meu si o resimțim în starea de sănătate a noastră. Am încercat sa vorbim cu ea sa ia pomii, cei mici, sa - i ducă la țară... A fost imposibil sa înțeleagă, a ieșit in cartier și ne blestema, ne numește sectanți, ne aduce injurii fără nici un stres din partea ei.
De curând sa mutat in bloc o femeie cu chirie, la etajul 1.
Noi, cei de la parter, nu avem balcoane si fiecare si-a pus sârme pentru rufe afara. Vecina respectiva a influentat-o pe noua venita sa pună rufele afara, fix pe sarmele mele, oe care le folosesc cu vecina din fața ușii. Zilnic respectiva chiriașa întindea rufele acolo. Eu, nu mai aveam cum sa spăl pentru ca sarmele erau zilnic ocupate... Într-o zi i-am spus doamnei respective cum stau lucrurile cu sarmele și, dacă nu are loc pe sarmele ei de la etaj, o data, sa-mi spună, mie sau vecinei mele.
Nu a zis nimic pe moment, a mers la cea care a influentat-o și va imaginați ce discuții au început între ele, în fața blocului.
Mai mult, acel loc de parcare pe care îl aveam , la ocupat tot respectiva, doar ca să ne provoace...
Nu știu ce sa fac, nu știu ce soluție exista pentru asemenea comportament...
Nu ma cert cu ea însă, mereu ma provoacă prin acțiunile ei.
Ce ați face in locul nostru?
Mulțumesc!