avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate c123456

Activitate c123456

Inteleg ce vreti sa ziceti, dar va aflati intr-o mare inselare.

S-au strecurat chiar si in legi niste nebunii, unele sub pretextul existentei unei traditii, despre care chiar membrii comunitatilor zic ca nu exista, si denunta aceste practici ca fiind o barbarie.

Cum s-a realizat aceasta emancipare falsa la adolescenti e o mare inselatorie. Copile care imita adulti in comportament, gesturi si altele ... oricate cunostinte li s-ar prezenta tot nu au capacitate si experienta vietii, dar sunt privite si tratate ca adulti, ba chiar se generalizeaza, victima poate sa fie orice copil, nu doar un anume profil si varsta.

Pe cine sau ce protejeaza legea?

Am mai scris intr-o postare ... Pe cine mai sensibilizeaza daca o copila de 15 ani a intretinut niste relatii? Pe unii nu-i sensibilizeaza nici daca are 12! Numai sa nu ramana gravida.

Cam asta e atitudinea adultilor "E si el barbat ... dar sunt minore ...Eh, sunt minore, vedeti-va de treaba" [ link extern ]

Candva, exista un zid de aparare....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere are regim special, aveti Conventia de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate. Daca copilul a deschis proces in instanta din Romania, in Romania se stabileste... posibil s-o respinga doar daca cererea n-a fost formulata cum trebuie.

Daca nu cumva am inteles gresit, in cazul dvs exista o sentinta emisa de-o instanta in Romania, cea pana la 18 ani... in baza conventiei aleia poate exercita jurisdictie continua (nu cunosc termenul juridic in romana) pe subiect si persoane si dupa implinirea varstei de 18 ani.

Dvs, debitorul, vreti sa se stabileasca in instanta din Italia?

Se poate stabili si-n Italia, dar doar daca dvs debitorul sunteti de acord, va submiteti judecatii acelei instante... se va stabili in baza legislatiei acelei tari... apoi Italia poate exercita jurisdictie continua pe subiect si persoane..
La modul general, pensia de intretinere se stabileste oriunde se nimereste.

In cazul dvs instantele din Romania au jurisdictie pe subiect si persoane, deci au competenta. La judecatoria domiciliului dvs sau la judecatoria sector 5 Bucuresti. Sunt niste chestiuni complexe asta cu competentele instantelor, am vazut ca se plimba unele dosare prin cateva judete, unele probleme posibil sa fie datorate si faptului ca unele legi sunt de sorginte straina, redactate de state federale ... tocmai ce vazui o stire ... cica "Curtea Suprema" (ca-n statele federale) a Romaniei este Curtea Constitutionala [ link extern ]

.... dar legea zice ca singura instanta suprema e ICCJ [ link extern ] /

... cam asa sta treaba cu competentele.
O cautare rapida, articol din 2022 [ link extern ]

Denumite oficial căsătorii timpurii, nunţile între copii au explodat în ultimii doi ani în România, fenomenul fiind catalogat chiar de către liderii rromilor drept o „barbarie, o crimă”, care trebuie stopată de urgenţă.

Legile nescrise ale rromilor nu recunosc casatoriile intre copii.

Au fost semnale de alarma inca din 2012, posibil si mai devreme, doar asa o cautare rapida [ link extern ]

Nu cunosc exact, nu urmaresc tv, mai rasfoiesc titluri online, am citit legislatie domestica si internationala cautand sa-mi rezolv dosarul pe pensie de intretinere... Oare, promulgarea legii aleia, inspirata, a lu' Richard Garder, a celui care urmarea normalizare unor abominatii, sa fi fost chiar, asa, o coincidenta? N-are rost sa caut articole de lege, posibil sa fie si multe capcane-inselari, ca nu-i doar in "lege", sunt ordine de minstru, hotarari guvern, habar n-am.. Domnul sa fie milostiv!
Nu cunosc exact procedura adoptiei, dar daca nu se gasesc adoptatori dornici sa cheltuie mii de lei pe terapii, tot statul plateste. Sistemul de protectie trebuia sa faca demersurile de reintegrare in momentul in care ati aratat ca acea stare de incapacitate a incetat.

Daca nu ati fost decazuta din drepturile parintesti... aveti drepturi si indatoriri, chiar de a decide cu privire la terapia pe care o urmeaza copilul. Poate vreti sa-l consulte un neuropsihiatru, poate vreti alta terapie sau alta clinica. Oricum terapia ABA e controversata.

Am mai vazut postari pe aici care m-au pus pe ganduri, trebuie cercetat... sa puna statul diagnostic si sa oblige sa se urmeze terapia intr-un anume fel, ba chiar sa decada parintii din drepturi...

Diagnosticarea in spectru autistic este foarte complexa. Nu stiu ce-i mai invata la facultate, dar in urma cu vreo 20 de ani in Romania ii invata sa se uite la parinti, sa puna diagnostic in functie de situatia parintilor... daca parintii sunt mai amarati si prostuti copilul sa fie diagnosticat cu retard mintal, daca parintii sunt instariti si au realizari atunci copilul in spectru autist.
Decizia mentionata este o hotarare judecatoreasca? Urmaresc de cativa ani subiecte despre pensie de intretinere si nu am mai vazut vreo situatie asemanatoare, sa fie parintele obligat sa plateasca pentru copil aflat in plasament. Parintii au obligatia, este posibil, dar ar fi situatii exceptionale, nu e cazul dvs.

Imi aduc ca am vazut o postare acu vreo doua luni, o mamica minora la data nasterii, i se pretindea sa aiba venituri peste medie pentru i se da copilul, ceea ce este absurd.

Daca e hotarare judecatoreasca ... cereti micsorare, nu cereti sa nu platiti ... puteti cere sa se stabileasca in suma fixa... de ex 200 de lei... dupa posibilitati... instanta poate admite in situatii exceptionale.

Daca nu-i hotarare judecatoreasca, nu cunosc sa existe vreo procedura prin care dgsapc sa poata stabili pe cale administrativa... posibil sa fie abuz, sa va determine sa renuntati definitiv la copil?

Daca copilul are nevoi medicale, extraordinare... parintele trebuie sa-si abandoneze copilul pentru a i se oferi ingrijiri in cazul in care parintele nu are posibilitati?

Nu inteleg ce vreti sa ziceti ... s-a facut dosar de adoptie? Este noaptea mintii, pareti a fi victima a atator abuzuri.

Incercati sa gasiti avocat. Puteti sa oferiti un avans, sa platiti esalonat... poate trebuie doar sa va redacteze. Puteti sa contactati avocati si din alte judete.

Unii posibil sa va judece, sa zica ca-i pentru binele copilului, ca-i corect, normal...

Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata, de mii de ani. De mii de ani mama este cea care, in mod obisnuit, se ingrijeste de copil.
Editat-irelevant

Daca copilul are nevoi extraordinare ... puteti cere majorare, in suma fixa, trebuie sa aratati ca parintele are posibilitati.
Ati dat dvs copilul in plasament sau v-a fost luat? Sunteti decazuta din drepturile parintesti?

Orice a fost, trebuie sa fi fost o ancheta sociala. Din postarile anterioare inteleg ca ati ramas insarcinata cu primul copil la 15 ani. Ce mana intinsa, tocmai pe dvs sa va scoata buna de plata!

V-ar trebui avocat. Daca nu aveti posibilitati cautati informatii despre obtinere ajutor public judiciar.

Intrebati la primarie (serviciul de asistenta sociala) despre Programul Garantia Copilului, legea din 2023 privind prevenirea separarii copilului de familie. Daca doriti sa luati copilul si sa-l ingrijiti statul este obligat sa va ofere servicii in aceasta privinta.
VioletaAntonia a scris:

copilului a trebuit sa ii platesc si gradinita privata pentru ca el nu are venit impozitabil 
.

Ati incercat sa inscrieti copilul la gradinita de stat si ati fost refuzata pentru ca nu realizeaza tatal venituri?

(Editat)

De ce va agitati daca tatal biologic nu se preocupa in mod activ? Daca exista neintelegeri se actioneaza in instanta. Nu este clar daca doriti sa plecati din tara in vacanta sau pe o perioada nedeterminata. La modul general, nimeni nu poate sa va prezica ce va dispune instanta ... doar ca instanta nu dispune pe ce nu se cere.

Avocatul posibil sa zica tot tacamul, stabilire domiciliu, exercitare autoritate, program vizita.... dvs intrebati daca ceea ce urmariti dvs sa realizati se poate realiza prin actiuni de suplinire acord... posibil sa fie un incovenient, mai costisitor .. dar, fiind vorba de plecatul in alta tara... pana va dumiriti cum sta treaba si legislatia in acea tara... nu va aruncati sa obtineti exercitarea autoritatii exclusive.
Ioana Cornescu a scris:
... flexibilitate, pe care inteleg ca nu ati avut-o in vedere cand ati solicitat instantei un anumit program? 

Instanta dispune stabilirea unui program de vizita doar daca parintele nerezident face o cerere, isi exprima in mod expres disponibilitatea. Nu-l obliga nimeni pe parintele nerezident sa aiba program de vizita cu copilul.

Copiii sunt crescuti de parinti. Programul de vizita nu a fost stabilit pentru bunici. Mama nu este obligata sa predea copilul altcuiva.

Chiar daca ar incerca sa dea dovada de flexibilitate, sa se faca pres. Cine stabileste in ce zile se recupereaza? Copilul creste in fiecare clipa, nu sta timpul pentru recuperare.

Nici n-are rost sa imaginez scenarii, praf in ochi. Treburile sunt mult mai complexe.

Stabilirea unui program de vizita de catre instanta este o deviere de la legile naturale. Inca nu s-a dezvoltat sistemul in Romania.

Dvs ati mentionat despre alienarea parentala pedepsibila, ati aruncat niste paie si aveti chiar timp sa faceti orice teorie a oricarui chibrit. Traim vremuri in care, unii, chiar adulti, nici nu stiu ce e ala chibrit, daramite sa fi vazut unul, sa stie macar ce forma are.