avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate c123456

Activitate c123456

Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata.

Nasii sa o ajute pe mama sa tina copilul langa ea. Un nou nascut n-are nevoie de prea multe. Sa se roage Domnului, ca-i bun si milostiv, si toate o sa-i fie usoare.

Tatal are loc de munca, posibilitati? Poate sa-l dea in judecata pentru pensie de intretinere. Sunt mai multe posibilitati de obtinere suport financiar pentru cresterea copilului.

Nu mai e ca pe vremuri. Acu' si o saptamana daca lasi copilul pe undeva, oricine poate sa-si insuseasca drepturi la legaturi personale cu copilul, o mare nebunie. Domnul sa se milostiveasca!

Asta cu dgsapc-ul e cu doua taisuri... ar trebui sa-i dea mamei chiar si locuinta daca nu are, cica asta ar face programul Garantia Copilului, fonduri pnnr, dar... am mai vazut postari pe aici, au fost relatate si-n presa niste cazuri ... nu-i chiar asa... pare sa fie de-o asa maniera... nu mai zic de legile astea copiate, ca erau si s-au refacut. In unele tari, ca de ex Belgia au zis, noi garantam drepturile tuturor copiilor... in Romania au mers pe politici de tintire si afirmare prin turnare, nu le garanteaza tuturor,... daca nu te da in primire medicul de familie, profesorul sau altii... sau, intr-un caz fericit, poate, sa ai niste pile.

Daca apeleaza la serviciul de asistenta sociala , sa intrebe de programul Garantia Copilului, sa i se faca plan de servicii in temeiul legii de prevenire a separarii copilului de familie.
Neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite prin hotarare judecatoreasca este infractiune si se pedepseste cu inchisoare sau amenda. Se poate face plangere penala la politie.


Pentru executare in strainatate puteti sa contactati Ministerul Justitiei - Departament Cooperare Judiciara Internationala... solicitati informatii cu privire la transmiterea unei cereri in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate. [ link extern ]

trimiteti email la adresa ddit@
Pentru aspecte care privesc exercitarea autoritatii parintesti, custodie... trebuie sa se adreseze instantei din tara in care copilul are resedinta obisnuita, adica UK in cazul acesta.

Fiind in afara tarii se poate introduce o cerere la Judecatoria sector 5, Bucuresti, de suplinire acord parinte pentru reinnoirea/eliberarea pasaportului romanesc, se poate prin avocat in Romania. Sa incerce avocatul, sa formuleze de-o asa maniera sa se pronunte instanta pana la implinirea varstei de 18 ani.

Nu este obligatoriu sa prezentati acordul celuilalt parinte la iesirea din Romania daca calatoriti in tara de resedinta a copilului. Contactati Politia de Frontiera, intrebati ce documente se pot prezenta ca dovada a resedintei in acea tara.
Sunteti obligat sa achitati toata suma pe luna octombrie, adica 1/3 din venitul net lunar. Octombrie este prima luna. Noiembrie este luna a doua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu cumva a intervenit intreruperea prescriptiei nu puteti recupera restantele.

Puteti sa cereti stabilirea pensiei de intretinere pentru copil major cu dizabilitati care nu se poate intretine singur. Puteti sa angajati avocat in Romania sa actioneze direct in instanta.

Deasemenea puteti sa contactati Autoritatea Centrala din Italia, descrieti situatia, vedeti ce pot face acestia. Pe aceasta pagina
[ link extern ]
gasiti informatii generale despre obligatiile de intretinere in Italia.
.Iacabdanuta90 a scris:
Noi mai ținem legatura cu un psiholog de la DGASPC cu care ani de zile ne-am sfătuit,dar ne-a spus ca acesta i se pare un comportament de adolescenta....



Psihologul asta care lucreaza la dgaspc stie ca acest copil, dat dvs spre adoptie, are "relatii" "consimtite" la 14-15 ani?

Nu este clar la ce varsta a fost adoptat, nu stiu cum stau treburile cu monitorizarea adoptiei... nu mai zic, ca-mi sterge doamna avocat comentariile daca zic ceva de legile astea copiate, promulgate, modificate, abrogate, alipite si dezlipte... de o asa maniera.

Bla, bla, n-are rost s-o lungesc ... ce ziceti dvs acolo, Gucci, Victoria Secret, suna mai degraba scenariul lover boy. Ii cunoasteti personal pe parintii baiatului. Stiti unde locuiesc? Chiar au posibilitati financiare? Stiti ce ocupatii, invarteli?

Incercati sa discutati si cu parintii lui.
c123456 a scris:
Daca nu inteleg, parintii pot intreba ce inseamna anumite clauze din contract.
........



N-am postat acel comentariu cu acel text. A fost sters continutul pe care l-am postat. In acel comentariu, parca, am postat despre faptul ca scoala privata este la libera alegere, nu te obliga nimeni sa semnezi contract, si despre pluralismul invatamantului, ordin Nr. 5.571/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a învăţământului
preuniversitar alternativ (7 octombrie 2011)

vs Ordin nr. 6694/2024

La semnarea contractului educational li se aduce la cunostinta parintilor despre alternativele educationale?

Imi mentin pozitia de a recunoaste dreptul si indatorirea parintilor de a creste copilul dupa propriile convingeri, in conditiile legii, faca-se voia Lui Dumnezeu!

Acel contract educational a fost introdus in urma cu peste zece ani. Pare, asa, de bun-simt.... dar, e legislatie adoptata in ultimii 10-15 ani ... legi care au produs efecte chiar daca parintilor le-a fost prezentat Regulamentul doar ca o formalitate. Nici macar nu s-a incercat sa se faca o campanie de promovare a drepturilor copilului bla bla !! Cautati, chiar recent, ce comunicat a dat Ministerul... sec, asa, doar citat din Regulamentul model. Nici nu se sta la discutii, sa explice, sa promoveze drepturile.... nici jurnalistii nu mai fac jurnalistica d'aia. Ministerul nici nu s-ar fi deranjat... dar au postat unii lupul, lupul...

Nu urmaresc tv de vreo 15 ani, am renuntat la fumat dupa vreo 25 de ani, nu stau pe social media, doar mai citesc ziare/tv online si acest forum ... a vazut cineva vreo brosura de constientizare, promovare a drepturilor copiilor la invatatura... una d-aia de vreo 100 de pagini, cu ilustratii, cum se face in tarile democratice... sa inteleaga poporul legislatia. Cine sta sa explice cel putin 3 pagini de regulament? Cum au dobandit cadrele didactice competente in legislatie, astfel incat sa aiba capacitatea de a raspunde intrebarilor cu privire la continutul contractului educational?

In tarile astea, democratice, din care se copiaza legislatia, modalitatile de responsabilizare/penalizare a parintilor se dispun de catre instanta. A vazut sau auzit cineva sa fi avut loc vreun proces in instante prin care TOTI parintii din Romania au fost judecati si gasiti vinovati de nesimtire? De ce sunt osanditi parintii? Sau chiar cadrele didactice? Oricum, nu pare a fi decat o campanie de strangere de semnaturi. Prin ce mijloace a fost investit un Minister cu puteri d'astea... sa oblige parintii sa semneze contractul educational. Praf in ochi ... sunt chestiuni mult mai complexe.
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosc exact, la modul general, cardurile bancare pot fi doar in posesia titularului. La o cautare rapida, termenii si conditiile Revolut nu permit utilizatorului sa foloseasca aplicatia sau cardul pentru a oferi cardul altei persoane.

Dvs nu ati refuzat banii... dvs ati refuzat sa folositi un card bancar al carui titular este alta persoana.

Apoi, debitorul doreste sa "cheltuie" din aceeasi suma fixa stabilita ... dar ati convenit ca plata sa se faca in bani, nu in natura. Si dvs peste vreo 3 ani puteti merge la executor sa recuperati "restanta" ... sa arate dumnealui in instanta ca acest card al carui titular este a fost in posesia dvs

Intortocheata intelegerea, in suma fixa si defalcata. Mergeti la executor, vedeti ce se poate face....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat, nu faceti de capul dvs. Daca nu-l intereseaza si nu va deranjeaza.... de ce va agitati? Copilul are doar cateva luni.... bucurati-va, timpul trece repede...

Aveti grija la relatia cu bunicii, mentineti relatii bune, nu intrati aiurea in discutii, Daca n-au corcoduse, mere, prune de cules.... sa nu va tina prin instante sa ceara stabilirea unui program pentru bunici. Am mai citit situatii pe aici....
Daca nu inteleg, parintii pot intreba ce inseamna anumite clauze din contract. Pornirea cu preconceptia ca nu semneaza nu inseamna ca vor sa inteleaga contractul, dimpotriva.
Nu stiu ce discutati dv. acolo, nu vad legatura cu necesitatea obligatiei semnarii contractului educational. Parintii din Romania trebuie sa il semneze pentru ca pana acum, parinti si profesori nu au semnat de luare le cunostinta. Nu si-au facut treaba, asa incat statul a spus ca e obligatoriu. Daca ne faceam treaba ca prin alte tari unde exista contracte de adeziune, asta nu mai era necesar.

Pana sa mai cititi prostii pe net si sa le credeti orbeste, bine ar fi sa le analizati si sa le discerneti putin.
Un parinte care nu vrea ca fiica lui sa mearga la liceu, ci doreste sa isi joace rolul social traditional de a se marita si face copii este un opresor. Intai pentru ca nu respecta dreptul la educatie al fiicei sale. Cititi textul, nu concluzionati in baza analizelor altora.

Daca mai continuati offtopic sterg mesajele integral si inchid subiectul. Dca aveti ceva de discutat, mentineti subiectul privind contractul educational.