avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate palfabian

Activitate palfabian

buna seara.
care sunt pasii pentru o revizuire?
cine face revizuirea? procurorul? toate cercetarile se iau de la capat sau judecatoria?
Răspuns la discuția revizuire pedeapsa cu suspendare
daca am o pedeapsa de 3 ani ...rezultatul contopirii a 5 pedepse...2 ani,9 luni,2 ani,1 an,2 ani...sa solicit revizuirea tuturor pedepselor sau numai revizuirea pedepsei rezultante?
multumesc pentru raspuns
pot sa cer revizuirea pedepsei cu suspendare? sunt aspecte noi ce nu au fost cunoscute in momentul condamnarii...sau numai pedepsele cu executare se revizuiesc?
Răspuns la discuția prescriere raspundere penala
Este greu de spus daca s-ar gasi argumente juridice foarte solide...ca nu par sa fie la o prima vedere...
in 2020 sa zicem voi raspunde penal pentru o fapta comisa in 2009....pedeapsa primita pentru fapta din 2009 va fi revocata,deci execut pedeapsa (raspund penal)...desi s a implinit prescripta speciala
pot sa cer revizuirea pedepsei cu suspendare? sunt aspecte noi ce nu au fost cunoscute in momentul condamnarii....apoi daca scad pedeapsa am sanse..ca astfel infractiunea nou comisa nu pica pe termenul de incercare
Răspuns la discuția prescriere pedeapsa cu suspendare
inteleg...termenul de prescriere a executarii pedepsei este de 5 ani plus pedeapsa de 3 ani...8 ani...am fost condamnat in 2011.....deci s a implinit termenul de prescriere...intrebarea mea este daca pot sa ecxecut totusi daca in 2108 am comis o alta infractiune..in termenul de incercare
poate sa intervina prescriptia unei pedeapse cu suspendare?
se poate revoca o pedeapsa primita in 2011? daca voi fi condamnat pentru o fapta de recidiva comisa in 2018...sau se intrerupe termenul de prescriptie din motivul ca am comis o infractiune?
scuze ..in 2011...deci acuma deja trebuia prescrisa..
nici prescriptia executarii pedepsei? care ar fi 5 ani plus pedeapsa primita...deci 8 ani...condamnata in 2013...
Discuție revizuire
buna ziua
daca am o pedeapsa rezultanta a 5 pedepse contopite (1 an,9 luni,2 ani.2 ani.1 an 6 luni) pedeapsa rezultanta fiind de 3 ani cu suspendare pot sa cer revizuirea tutoror 5 pedepse sau numai a pedepsei de 3 ani?
mentin ca au aprut aspecte care nu au fost cunoscute in momentul condamnarii