Prin nefericirea altora de când m-am născut am avut și voi avea si ceea ce ați descris este din aer ,nimic palpabil.
Sincer îmi vine să plâng când vad cât de competenți sunt unii avocați.
Apropo pt 3800 de lei nu îți ia nimeni casa ,îți trebuie ordin judecătoresc.
Iar eu nu o sa plătesc nici un leu fiindcă asa îmi place mie sa dau șpagă la unii ca voi și sa muncească ei pentru mine ,iar eu sa fac evaziune fiscala.
E problema ta ca îmi rămân mie banii ? Sunt o moștenitoare la urma urmei,ce să faci ,asta e viata .
gi-jane2 a scris:
"De ce as plăti datoriile uneia ,care s-a distrat cu banii la vremea respectiva și apoi a murit și a rămas datoria în aer."
S-o fi distrat, dar a făcut și o casa, după munca ei va luati acum chirie. ( apropo ,dacă veți avea problema cu chiriasul, nu o veți putea rezolva ca nu sunteti proprietar, lăsând la o parte evaziunea fiscala, asta apropo de sclavie ).
Revenind la subiect, nu ati zis de unde provine datoria și nici de cand datează.
Daca veți fi nevoita sa platiti, se plătește din activ , adica valoarea garsonierei sau ce casa e, e mai mare decât datorati.
"Atâta timp cât nu exista actul legal nu este acceptat tacit nimic."
Habar nu aveți ce presupune acceptarea tacita a moștenirii, dar va puteti interesa pe net, stiti proverbul cu fudulul...
Dvs deja stăpâniți ce a avut mamq, deci ati acceptat cât se poate de clar mostenirea...daca va da creditorul in judecata si ziceti ca nu ati acceptat, el se indestuleaza din casa și dvs ramaneti cu buza umflata, fără casa, chirie , dar...fără datorie :)
Din fericire, ati acceptat mostenirea , depunând și actele pt a parcurge procedura succesiunii.
Revenind la subiect, vedeti cu avocatul platit care e situația și ce se poate face. Conteaza, repet, de unde e datoria și de când.
Unii copii nu merita sa le lași nicio ceapă.