avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate Oopsy

Activitate Oopsy

Sunt persoane pe care le stiu. Nu sunt cersetori sau altceva...
Ma refer la diferiti curiosi care nu au altceva mai bun decat sa se uite ce arunci tu la gunoi, nu la politie.
Este normal să se cotrobăie prin gunoaie?
Din câte ştiam era lege care interzicea acest lucru (era vorba de viaţa privată sau ceva similar)...
Răspuns la discuția Plata comision bancar intretinere
Atunci este corect și ca cineva care nu locuiește într-un bloc să plătească apa, liftul și alte cheltuieli de acest gen?

georgeiuly a scris:

Este corect sa plateasca cei 5 lei (adevarat nu este legal- cum s-a aratat mai sus ) pentru ca este comod sau nu ate timp sa mearga la casierie, dar cu ce sunt eu vinovat , locatar care am angajat si platesc un casier sa platesc si un serviciu care eu nu beneficiez, beneficiaza numai cel care plateste prin cont.


Răspuns la discuția Plata comision bancar intretinere
Pentru că sunt niște infractori. Așa se numesc cei care încalcă legea, nu? Dacă reușești să rezolvi ceva ne spui și nouă. Sunt în aceeași situație. Poți încerca să discuți la primăria de sector unde au un departament specializat pentru asociația de proprietari...
Adam Grecu, dragutule, sunt bănci care nu percep acest comision la încasare. Una dintre ele este ING. Iar cei din asociație sunt plătiți din banii noștri pentru a ne reprezenta interesele. Înainte să semneze un contract trebuie să ceară mai multe oferte. Și nu m-am referit la negocieri puerile cum a fost exemplul tău. Dacă nu îți convine prețul unui furnizor, alegi altul (în cazul băncilor acest lucru este posibil fără prea mult efort).
Sper că acum ai prins ideea...
Iar în ceea ce privește comisioanele bancare, legea e negru pe alb. Cel care plătește își acoperă comisioanele băncii lui, iar cel care încasează pe cele ale băncii în care sunt virați banii. Este foarte simplu.
Eu pot alege să plătesc la MegaImage o pâine de 1 leu cu cardul. Plătesc prețul de la raft și nu mi se pune în cap comisionul pe care magazinul îl plătește băncii lui.
Ești drăgălaș. Nu mă supăr atunci când cineva are altă părere. Doar am spus că acea părere este aruncată în necunoștință de cauză. Iar dacă unii încă mai au principii... Cum ai zis și tu. Fiecare cu părerile lui. Nu e supărare, frate.

Adam Grecu a scris:


@Oopsy,
Ce asa mare suparare mon cher?
Cand raspunsul oferit de @latka a fost in favoarea dvs., totul a fost bine, da? Acum, ca a venit un raspuns, "pe invers", v-ati suparat... Iaca, se mai intampla sa gandim si altfel si suntem liberi sa "cuvantam". Pana vom intelege cu totii ca bancile se hranesc si de pe mort si de pe viu, mai este vreme.

Am mai observat o chestiune ridicata de dvs.:
.... În condițiile în care sunt bănci care nu percep comisioane la încasare, normal ar fi ca răspunderea să fie a celui care a semnat un contract dezavantajos pentru locatarii cărora ar trebui să le apere interesele.
Serios? Adica, banca nu aplica comisioane, dar daca "prinde un fazan" de la o as. de proprietar, il jumuleste cu un contract dintr-asta dezavantajos? Pe bune, ati auzit dvs. asemenea intamplari?
Mai era cineva pe-aici - persoana importanta care reclama acelasi lucru - semnarea unor contracte de furnizare de utilitati, dezavantajoase pentru proprietarii pe care ii reprezinta. Ce ziceti de asta?
- ex. pretul apei si a canalului este xx lei/mc; la semnarea contractului (intre furnizor si as. prop.), reprezentantu as. prop. - presedintele, se opune, pardon, vrea sa negocieze si propune alt pret; xx-yy lei/mc; reprezentantii furnizorului se-apuca de ras - de la 9.00, la 12,30...
Chiar nu avem notiunea ridicolului?
In fine, ne vom clarifica si cu aceste comisioane pe care le tot vanturati pe-aici. De fapt si de drept nu cei 5-6 lei conteaza pentru majoritatea celor care vor sa achite de pe scaunul biroului, or de acasa, ci principiul frate. Asta este, avem principii!
Si ca sa fiu bine inteles, la noi, comisioanele bancare sunt cheltuieli comune pe asociatie si se repartizeaza la toti proprietarii proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.

Nu este vorba despre comoditate ci despre faptul că nu locuiesc acolo, și nu pot pleca de la serviciu ca să fac o plată care se poate face și de pe telefon. Programul de la casierie este de 2 ore pe săptămână în cursul săptămânii. În plus, sunt proprietari care nici măcar nu locuiesc în țară. E ușor să judeci fără să ai habar care este de fapt situația...

georgeiuly a scris:

Asociatia a angajat un casier ca sa incaseze intretinerea. Daca dvstra platiti prin cant este normal sa platiti comisionul. Daca toti locatari ar plati prin cont atunci nu este nevoie sa mai platiti casier si fiecare isi plateste comisionul. O intrebare : de ce sa plateasca toti locatari, nu conteaza suma, faptul ca dvstra nu va faceti timp ,intro luna, sa urcati pana la casierie ? A da sunteti comod.


Sper sa primesc acele justificari in scris. Din aprilie ma tot rog de administratora sa-mi dea situatia si nu vrea.
Multumesc mult. Sper sa pot obtine sumele detaliate de la intretinere ca sa se vada ca imi trece si acele comisioane...