avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Sam

Activitate Alina Sam

Buna ziua.
Am un contract de inchiriere teren de la primarie in suprafata de 30 mp , aflat in incinta unui monument istoric.Casuta de pe teren este proprietate dobandita prin cumparare.
Este valabil contractul ?suprafata inchiriata nu are ridicare topo.Este o lege mai noua data sau mai veche?
Suntem anuntati ca nu se va mai face licitatie pt teren cand v-a expira contractul pt ca s-a dat o lege in acest sens.Terenul se poate inchiria doar cu nr topo ,iar in cazul unui monument nu se poate face ridicare pe parcele micute.

Va multumesc

Daca se poate as dori si lgislatia
Buna ziua
In octombrie 2018 am achizitionat pe firma un teren intravilan pasune.In 2018 nu am achitat impozit.
Pe anul 2019 mi se calculeaza impozitul ca pentru un teren intravilan curti constructii.In octombrie 2019 ,le duc factura si chitanta de prestari servicii agricole (si de intrare si de iesire).Am facut cerere sa ne recalculeze pt ca ne incadram la acea clauza .Nu am primit inca nici un raspuns.
Intrebarea mea este:Eu daca in octombrie 2019 am activitate agricola,impozitul se recalculeaza pt anul 2019 sau pe viitorul an?Daca nu vor sa recalculeze , unde ma pot adresa sa cer o alta decizie?
Buna ziua
Daca un angajat isi ia concediu fara plata, din motive personale , angajatorul este obligat sa ii suspende contractul?In codul muncii este sintagma"se poate".
Am un caz in care un angajat ,cu acordul meu , unele vineri si le ia libere.Eu nu doresc sa ii suspend contractul de fiecare data.Il pontez ca nu a venit la lucru,nu ii platesc salariul pe perioada nelucrata , dar nu as vrea sa trimit de fiecare data Revisal.

In momentul de fata multi contabili, spun ca orice concediu fara plata inseamna suspendarea contractului.

Va multumesc
Buna ziua
Doresc sa import din China un buldoexcavator si apoi sa il inregistrez la primarie.
1. Transportatorul il aduce acasa si eu achit tva in vama,Pot sa am si alte probleme cu vama?Stiu ca de la acelasi producator in 2017 s-au mai importat si alte utilaje.
2.La primarie il inregistrez.Stiu ca nu am treaba cu RAR-ul.Dar intervine obligativitatea normei de poluare de minim euro 4?La autovehicule(care se inmatriculeaza la RAR),daca sunt noi , si aduse in Europa,trebuie sa aiba minim euro 4.

Va multumesc
Va multumesc..am citit toate detaliile si din pacate este cum mi-au spus de la Somaj.
1. De ce nu pot sa primesc subvenție pt un absolvent de master,care in perioada absolvirii era angajat?Eu l-am luat din somaj si a absolvit anul acesta.In lege nu scrie.Ne puteti da norme de aplicare.?
2.pt șomer de lunga durata de ce trebuie sa fie de minim 12 luni luat in evidenta?Teoretic noțiunea de șomer se refera la orice pers fără loc de muncă, în căutare, indiferent daca e in evidenta sau nu.de asemenea daca se poate o lămurire sau norme de aplicare a legii șomajului. Va multumesc