Bună seara! Vreau sa știu cum trebuie sa procedez pentru a plăti asigurarea de sănătate timp de un an pentru o persoana neasigurată. Știu că trebuie completată anexa D212, după care se depune la agenția fiscală. Dar de plătit, plătesc tot acolo? Sau în cât timp după ce plătesc persoana e asigurată? Va rog ajutați-ma cu procedura legală! Vă mulțumesc!
Bună seara! Vă rog ajutați-ma cu procedura legală pentru încetarea contractului de locațiune. Contractul este pe durată determinată, mai exact până la data de 01.07.2023, iar eu sunt nevoit să părăsesc orașul începând cu data de 20.03.2023. Trebuie notificare scrisa sau completată o convenție prin care eu și proprietarul suntem de acord să reziliem contractul?
Bună ziua! Am o întrebare, pentru doua zile am lucrat la un restaurant dar fără a semna contractul pe motiv ca nu a avut timp sa mi-l dea, însă nu vreau sa mai continui aici și am anunțat. Dar au zis sa vin sa semnez contractul ca să îl poată închide chiar dacă am lucrat doua zile. Asa se procedează? Dacă îl voi semna, nu voi avea probleme după? Se ia în considerare ca și perioada de proba? Nu vreau sa am probleme după, va rog ajutați-mă.
Bună ziua! În urma cu câteva zile am primit o oferta de angajare ca și asistent medical dar mi s-a cerut un PFA. Astfel am făcut un PFA colaborator fără a avea contractul semnat și am mers la angajator. Însă oferta nu era pe placul meu, condițiile și salariul nu ma mulțumeau. Am fost după sa radiez PFA-ul însă am întâmpinat probleme deoarece eu nu semnasem contractul înainte de a-mi face PFA. Am reușit sa radiez PFA-ul dar ma gândesc sa nu am probleme totuși pe viitor. Sunt șanse sa am probleme?