Buna ziua,
Va multumesc pt raspuns.
Legat de furnizor, as evita sa-l intreb pana in momentul in care sunt sigur.
O zi buna
Buna ziua,
As dori sa ma lamuresc cu privire la posibilitatea de denuntare partiala a unui contract.
Situatia este urmatoarea:
- un contract incheiat in mediul electronic, avand dreptul la o perioada de de denuntare unilaterala de 14 zile.
- acest contract contine mai multe bunuri si servicii achizitionate, care insa sunt independente unul de celalalt.
Intrebarea mea este: pot denunta partial acest contract (adica sa renunt la achizitionarea doar a unor bunuri/servicii) sau este obligatorie denuntarea totala ?
Nu este specificat nicaieri ca denuntarea se poate face doar total.
Va multumesc!
Multumesc pt raspuns, insa eu am prezentat lucrurile un pic neclar:
- eu m-am prezentat la Primarie in 2007 si mi-au spus ca nu o pot lua in evidenta decat in momentul in care este radiata de la vechiul proprietar.
- dupa ce am avut hotararea (decembrie 2010), m-am prezentat din nou si mi-au luat-o in evidenta la data de 2 dec. 2010, insa calculul l-au facut de la data de 1 iulie 2007.
Deci eu practic am fost in imposibilitatea de a achita la timp impozitul in intervalul de la achizitionare pana la definitivarea hotararii.
Buna ziua,
In iunie 2007 am achizitionat un autoturism (factura, chitanta, contract, toate cheile, talon, CIV, etc), vanzatorul (persoana juridica) ducandu-ma cu vorba legat de eliberarea certificatului de neurmarire fiscala.
In 2009, l-am actionat in judecata, iar paratul nici nu s-a prezentat la termenele de judecata, de cateva ori s-a amanat din lipsa de procedura (nu a fost legal citat) adrese la RegCom, etc. Instanta a constatat trecerea autoturismului in proprietatea mea, obligandu-l pe parat (vanzatorul) la efectuarea formalitatilor de radiere, in caz contrar, hotararea tinand loc de act apt de radiere (l-a obligat si la plata cheltuielilor de judecata, insa n-am sperante sa mi le recuperez si oricum au fost mici pt ca am mers nereprezentat). Sentinta a fost definitiva prin neapelare.
Cu hotararea in brate, am fost la Inmatriculari si intr-un final am reusit sa inmatriculez masina pe numele meu, in baza hotararii judecatoresti.
Procesul + definitivarea + toate cele au durat pana in decembrie 2010.
Problema mea cea mare este ca la Taxe & Impozite mi-au luat in evidenta masina de la data trecuta pe factura (2007), astfel ca s-au adunat o groaza de penalitati (in jur de 1500 RON).
Doresc sa scap de aceste penalitati, ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, referinte catre legislatie pe care sa-mi intemeiez cererea catre Primarie?
Impozitul la valoarea lui normala sunt dispus sa-l platesc pt ca eu am folosit masina in perioada 2007-2009, insa nu m-ar deranja daca as putea scapa si de acesta :)
Multumiri anticipate,
Ciprian
Andreea Lisievici a scris:
Primul copil se naste la 1 feb 2009 - indemnizatia I1 = 85% x V (venit ultimile 12 luni)
Al doilea se naste la 1 ian 2011 - indemnizatia I2=85% x I1 = 85% x (85% x V)
Folosind cifre ca exemplu: V=1000 RON, I1=850 RON, I2=722.5 RON.
Vi se pare normala aceasta discriminare? Este normal ca primul copil sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel de al doilea?
Citez din 1682/2008::
In cazul in care situatia prevazuta la alin. (1) se produce dupa data de 1 ianuarie 2009, se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil.
Situatia la care se face referire (descrisa in alin 1), este cea de "lipire a celor doua CIC), deci exemplul dat de Andreea Lisievici intra in alta categ.
Problema se pune ce venituri se iau in calcul daca primul copil este nascut in ian 2009 si al doilea va fi nascut in februarie 2011 (deci CIC nu sunt lipite, este o luna de munca intre ele).
@Elis: Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, articolul vizat zice clar ca este vorba de cele 12 luni dinaintea nasterii copilului, insa 'lipirea' celor doua CIC este un caz special, asupra caruia nu s-au dat detalii.
Pe de alta parte, Theodora Bertzi, secretar de stat in Ministerul Muncii, a declarat ca in cazul mamelor care vor avea doua nasteri consecutive, fara reluarea activitatii, se va lua in calcul salariul pe ultimele 12 luni obtinut inainte de prima nastere si nu indemnizatia primita pentru primul copil
O intrebare asemanatoare cu cea a Cristinei Gheza,
Sotia mea se afla in CIC pt primul copil, din mai 2007, fiind in momentul de fata insarcinata cu cel de-al doilea, care urmeaza sa se nasca in februarie.
Intrebarile sunt:
1. in perioada ianuaire-mai 2009 va beneficia de indemnizatie 85% din perioada anterioara nasterii primului copil, adica (mai 2006-mai 2007) ?
2. din iunie 2009, cele 85% se raporteaza la perioada feb 2008- feb 2009, sau la perioada mai 2006-mai 2007, adica in cazul in care CIC sunt "lipite", venitul luat in calcul este strict cel dinaintea nasterii celui de-al doilea copil, sau cel dinaintea nasterii primului?
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o cerere prin care ceream modificarea inscrierilor in BC, la care banca nu a raspuns in termenul legal de 30 de zile.
Situatia este urmatoare:
Am contractat un credit la banca XXX cu ratele scadente in zilele de 24 ale lunii. In luna ianuarie am omis plata ratei, continuand platile normale in feb si mar. La data scadentei din martie, fiind contactat de catre EOS KSI (partenera bancii), am aflat despre intarzierea de plata, achitand in cursul aceleasi zi datoria totala. In urma unei cereri la BC, la data de 15 apr am aflat ca am fost raportat cu intarzieri de rang 1 (30+ zile) in februarie si 2 (60+ zile) in martie.
Deoarece prin conditiile generale de creditare banca se obliga sa ma anunte in scris in cazul in care la data scadenta nu exista fonduri necesare, precum si pentru ca raportarea de pe 24 martie a fost facuta dupa intrarea in vigoare a deciziei ANSPDCP nr 105, am depus o cerere la registratura sucursalei, adresata directorului sucursalei prin care ceream ori revizuirea rangului 2 in rang 1 ori stergerea inregistrarii din luna martie, neavand nicio obiectie referitoare la cea din februarie.
Motivarea cererii am facut-o folosindu-ma atat de prevederile contractului cat si de decizia 105: Pe langa culpa mea (nu am platit o rata) am considerat culpa ca fiind si a bancii care nu m-a anuntat, incalcand astfel si prevederile contractului dar si ale deciziei 105.
Totodata, in cazul in care banca ar fi trimis aceste instiintari (desi din 'surse neoficiale', deci fara insemnatate legala, am aflat ca nu a trimis nicio notificare de acest gen) am cerut copii si numerele de inregistrare ale acestor notificari.
La aceasta cerere, depusa pe data de 17.apr.08, avand numar de inregistrare, nu am primit raspuns in termentul legal de 30 de zile, astfel ca m-am adresat direct bancii pe data de 24 mai pentru a lamuri problema. In urma mai multor intalniri cu angajati ai bancii (executie/conducere) am aflat ca cererea a fost trimisa agentiei care a acordat creditul, nefiindu-mi formulat nici un raspuns pana la aceasta data. De-abia dupa cele 2 intalniri am fost contactat telefonic pentru a mi se spune ca mi se va raspunde in cateva zile.
Intrebarile mele sunt:
- In conditiile in care banca nu a raspuns cererii mele in termenul legal si avand in vedere ca cererea mea este intemeiata, este banca obligata sa efectueze aceasta modificare?
- in cazul in care banca refuza stergerea/modificarea inscrierii din BC, as dori sa stiu care sunt pasii urmatori, considerand varianta actionarii in judecata a bancii ca fiind ultima pe care mi-o doresc, dar la care voi ajunge daca altfel nu se poate? Mentionez ca atat in cererea adresata precum si in discutiile cu angajatii banci am insistat de fiecare data pentru rezolvarea pe cale amiabila.
- are OPC/ANPC competenta de a obliga banca sa stearga/modifice inscrierea?
Cu mutumiri,
Ciprian