avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recalculare penalitati impozit auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recalculare penalitati impozit auto

Buna ziua,

In iunie 2007 am achizitionat un autoturism (factura, chitanta, contract, toate cheile, talon, CIV, etc), vanzatorul (persoana juridica) ducandu-ma cu vorba legat de eliberarea certificatului de neurmarire fiscala.

In 2009, l-am actionat in judecata, iar paratul nici nu s-a prezentat la termenele de judecata, de cateva ori s-a amanat din lipsa de procedura (nu a fost legal citat) adrese la RegCom, etc. Instanta a constatat trecerea autoturismului in proprietatea mea, obligandu-l pe parat (vanzatorul) la efectuarea formalitatilor de radiere, in caz contrar, hotararea tinand loc de act apt de radiere (l-a obligat si la plata cheltuielilor de judecata, insa n-am sperante sa mi le recuperez si oricum au fost mici pt ca am mers nereprezentat). Sentinta a fost definitiva prin neapelare.

Cu hotararea in brate, am fost la Inmatriculari si intr-un final am reusit sa inmatriculez masina pe numele meu, in baza hotararii judecatoresti.

Procesul + definitivarea + toate cele au durat pana in decembrie 2010.

Problema mea cea mare este ca la Taxe & Impozite mi-au luat in evidenta masina de la data trecuta pe factura (2007), astfel ca s-au adunat o groaza de penalitati (in jur de 1500 RON).
Doresc sa scap de aceste penalitati, ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, referinte catre legislatie pe care sa-mi intemeiez cererea catre Primarie?
Impozitul la valoarea lui normala sunt dispus sa-l platesc pt ca eu am folosit masina in perioada 2007-2009, insa nu m-ar deranja daca as putea scapa si de acesta :)

Multumiri anticipate,
Ciprian
Cel mai recent răspuns: nitescucip , utilizator 12:24, 31 Mai 2011
Avand in vedere ca dvs figurati in evidenta fiscala cu auto din anul 2007,penalitatile va revin la plata
Eventual,aveti posibilitatea sa formulati actiune impotriva vanzatorului pentru a fi obligat la plata penalitatilor datorate nefinalizarii formalitatilor de tranzactionare autoturism
Multumesc pt raspuns, insa eu am prezentat lucrurile un pic neclar:
- eu m-am prezentat la Primarie in 2007 si mi-au spus ca nu o pot lua in evidenta decat in momentul in care este radiata de la vechiul proprietar.
- dupa ce am avut hotararea (decembrie 2010), m-am prezentat din nou si mi-au luat-o in evidenta la data de 2 dec. 2010, insa calculul l-au facut de la data de 1 iulie 2007.

Deci eu practic am fost in imposibilitatea de a achita la timp impozitul in intervalul de la achizitionare pana la definitivarea hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un model de cerere chemare in judecata pentru o persoana careia i-am vandut un autoturism, i-am dat toate actele si acum nu vrea ... (vezi toată discuția)
Scoatere autoturism de la evidenta fiscala IulianVdV86 IulianVdV86 Bună ziua. Am achiziționat un autoturism și l-am luat în evidență (fiscal la primăria orașului) în 2010 în vederea înmatriculării. Am decis să ... (vezi toată discuția)