Buna ziua,
In iunie 2007 am achizitionat un autoturism (factura, chitanta, contract, toate cheile, talon, CIV, etc), vanzatorul (persoana juridica) ducandu-ma cu vorba legat de eliberarea certificatului de neurmarire fiscala.
In 2009, l-am actionat in judecata, iar paratul nici nu s-a prezentat la termenele de judecata, de cateva ori s-a amanat din lipsa de procedura (nu a fost legal citat) adrese la RegCom, etc. Instanta a constatat trecerea autoturismului in proprietatea mea, obligandu-l pe parat (vanzatorul) la efectuarea formalitatilor de radiere, in caz contrar, hotararea tinand loc de act apt de radiere (l-a obligat si la plata cheltuielilor de judecata, insa n-am sperante sa mi le recuperez si oricum au fost mici pt ca am mers nereprezentat). Sentinta a fost definitiva prin neapelare.
Cu hotararea in brate, am fost la Inmatriculari si intr-un final am reusit sa inmatriculez masina pe numele meu, in baza hotararii judecatoresti.
Procesul + definitivarea + toate cele au durat pana in decembrie 2010.
Problema mea cea mare este ca la Taxe & Impozite mi-au luat in evidenta masina de la data trecuta pe factura (2007), astfel ca s-au adunat o groaza de penalitati (in jur de 1500 RON).
Doresc sa scap de aceste penalitati, ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, referinte catre legislatie pe care sa-mi intemeiez cererea catre Primarie?
Impozitul la valoarea lui normala sunt dispus sa-l platesc pt ca eu am folosit masina in perioada 2007-2009, insa nu m-ar deranja daca as putea scapa si de acesta :)
Multumiri anticipate,
Ciprian
Cel mai recent răspuns:
nitescucip , utilizator
12:24, 31 Mai 2011