avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate deedeekaa

Activitate deedeekaa

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am avut 2 situatii la reabilitare: o persoana refuza reabilitarea si alta refacerea balconului (nu a dat acces in casa). Pentru prima persoana executantul lucrarii s-a rezolvat in sensul ca a obtinut confirmare de la presedinte asociatie privind refuzul x-ulescului si au facut ce au putut pe afara si urmeaza ca blocul sa dea in judecata persoana iar cu a d-a doua persoana am inteles ca s-a inlocuit ce s-a putut pe afara si restul in interior e nefinalizat / nezidit, cu risc sa le ploua vecinilor in cap
Multumesc frumos pentru raspuns, art de la pct 1) cu siguranta va ajuta atunci cand vor trece sumele de reabilitare pe listele de intretinere, dupa finalizarea lucrarii. Pana atunci pentru mine raman deschise problemele privind legitimitatea acestui demers, licitatie publica stim ca a fost si a castigat un anumit consortiu, au autorizatie pentru lucrari dar lipsa acelui contract semnat intre asociatie (presedinte) si primarie imi ridica mari semne de intrebare. Aici ma intereseaza ce demersuri pot eu sa fac, fiind un simplu locatar proprietar.
Preambul - blocul nostru este in reabilitare termica, faza de pus tencuiala exterioara. Lucrarea se face fara ca noi locatarii sa fi vazut vreun contract semnat intre Primarie sector 6 si presedinte bloc (presedintele spune ca nu stie nimic, inclusiv administratorul care este o firma externalizata nu stie nimic), cu atat mai putin clauze, deviz costuri, etc.
Intre timp aflam ca un apartament refuza sa fie schimbata tamplaria de lemn si anveloparea balconului, nepermitand accesul. Asociatia a primit o instiintare de la Dir Generala de Politie Locala (Consiliu local sect 6) in care ni se spune ca se executa lucrarile de reabilitare cf autorizatiei de construire nr..., tinand cont ca fatada imobilului este partea asociatiei de proprietari, aveti obligatia respectarii intocmai a proiectului aprobat si acordare sprijin constructor, nerespectarea de catre unii membri ai asociatiei care se opun efectuarii lucrarilor, este contraventie si se SANCTIONEAZA Asociatia de proprietari cf art. 26, litb, lege 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii CU AMENDA DE LA 50.000 LA 100.000 LEI.
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarele:
1) cum pot forta ca locatar mana presedintelui sa faca public contractul semnat de el cu Primaria si eventual sa atrag atentia si la Primarie ca poate nu au toate actele in regula?
2) este corecta abordarea Consiliului Local si ce actiuni sa facem ca sa evitam amenda si sa se finalizeze lucrarea, in conditiile in care proprietarul apartamentului respectiv va refuza in continuare reabilitarea?
Multumesc mult!
Multumesc mult, aveti perfecta dreptate, am verificat. Se face o citire de Radet, chemati oficial, la inceputul lucrarii si apoi la final, iar daca ar fi chemati in astfel de cazuri nu vin prea repede.La mine operatiunea s-a finalizat acum, fiind o urgenta.
Buna,

Am o problema va rog mult daca ma puteti ajuta cu o parere:

In urma efectuarii unei lucrari de renovare, dupa 1.5 luni la cotul care pleaca din bucataria mea
din conducta principala a blocului spre caloriferul din sufragerie am o scurgere de apa si probabil se va face o balta
curind... S-a incercat lipirea tevii dar degeaba, e necesara schimbarea acelui cot de cupru.
Presedinta si restul locatarilor au spus ca voi plati eu costurile cu aerisirea (descarcarea/ reumplerea cu apa calda
a caloriferelor din cele 16 apartamente ale scarii) pentru ca problema este strict in apartamentul meu, situat la parter).
Intrebarea e: e normal sa platesc eu aceste costuri si pentru cei care au o parere.. la cat s-ar ridica pretul pentru
aceata operatune?
PS: nu se pune problema sa recuperez banii de la instalatorul de cartier care a montat teava acum putin timp, pentru ca
nu este fimra

Multumesc mult,

Dianai