avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate mica00

Activitate mica00

:( Schimbare post - imi cer scuze, nu se poate corecta titlul !

Lucrez intr-o institutie bugetara si am revenit de doua luni din concediu pentru cresterea copilului. Sunt angajata din 1998 in acesta institutie si am beneficiat de 3 concedii de crestere a copilului, avand 3 copii.
As vrea sa stiu daca pot sa fiu obligata sa vin in alt program de lucru, adica in schimburi, in conditiile in care pana acum am lucrat dimineata. Deja am fost mutata in alt serviciu, cu alt sef, dar fara sa primesc o instiintare scrisa.
Am motive temenice pentru a refuza acesta schimbare, anume ca fac naveta si nu am mijloc de transport seara, si imi voi aduce si copii la scoala dimineata, cu sotul, cu masina. Nu pot sa-mi trimit restul familiei cu cursa care circula dimineata si eu sa vin seara cu masina, ceea ce pune si costuri suplimentare si o viata grea pentru copii mici, care trebuie sa mearga pe jos la ore matinale o distanta destul de mare. Daca nu exista intelegere din partea conducerii, ce pot sa fac ?
Cu multumiri,
VB
Multumesc pentru lamuriri ! Omiterea unui titlu s-a facut in conditiile in care acesta era mentionat in citatia pe care am primit-o. Din pacate sentinta definitiva e din decembrie anul trecut, eu doar acum am observat ca nu e in regula. Ce vreau eu sa stiu, este daca in conditiile unei vanzari cu acte de mana, cu martori, care se pare ca este reala (conform celorlalti participanti la tranzactie - cumnatul bunicii si ceva var al sau, care au si ei o cota parte din titluri in proprietate), vanzare facuta la momentul in care nu se emisesera inca titlulrile de proprietate, daca eu nu contest vanzarea, pot sa fiu obligata sa platesc sau nu intabulare sau cheltuieli de orice fel - sint datoare eu sa rezolv asa ceva sau nu ? Din cite inteleg eu, spuneti ca nu si ar fi minunat, eu atita si sper, nu doresc sa contest tranzactia care a fost, chiar daca nu e facuta dupa tipic . Multumesc mult inca o data, mi-at dat intr-adevar un raspuns lamuritor =D> si care ma face sa sper ca nu o sa am probleme, caci de renuntat la mostenire probabil nu se mai poate.
Daca in proces nu au fost depuse probe ca o parte din terenuri au fost vandute si eu eu nu am cunostinta de aceste probe, nu aveam cum sa contest decizia definitiva. Iar acum daca vine cineva cu astfel de acte, poate sa ma oblige la plata cheltuielilor de intabulare si expertiza ? Notarul la care tocmai am fost sperind ca pot renunta la succesiune mi-a spus ca da.
Imi cer scuze ca atit de tirziu revin cu lamuriri, dar nu prea reusesc sa ajung la calculator. M-am gindit la o solutie, anume sa renunt la mostenire, dar nici asta nu stiu sigur ca este posibil. Printr-o decizie judecatoreasca definitiva s-a stabilit ca eu sint mostenitoarea dupa bunica. Eu nu am fost la proces la ultima infatisare. De fapt actul pe care l-am primit prin posta se numeste "comunicare" si constata care e masa succesorala si ca eu, in calitate de pirita sint proprietar asupra unor cote parti din respectiva masa succesorala. In finaul comuncariil scrie "definitiva". Eu de fapt mai am o sora, care si ea este mostenitoare si care nu a fost implicata cu nimic in proces, pentru ca e in strainatate si cel care a declansat procesul voia sa simplifice procedura. Daca e definitiva inseamna ca nu mai am nimic de facut ? Sint proprietar si gata ?
Buna ziua,

As dori sa primesc daca se poate unele lamuriri cu privire la obligatiile pe care le am in urma unei mosteniri. Mai precis, bunica mea decedata in iunie 2006, a avut o serie de proprietati imobiliare, de la sotul sau (nu era bunicul meu), pentru care nu a primit titluri de proprietate decit dupa deces (erau bunuri ce fusesera nationalizate). E vorba de bunica dupa mama mea, care mama a decedat inaintea bunicii. Problema mea este ca paminturile au fost vindute de bunica cu hirtii de mina, iar eu nu am nici un document, nici o informatie cu privire la aceste proprietati sau la tranzactiile cu acestea.
Mai mentionez ca nu am putut face succesiune dupa bunica, caci erau inca doi beneficiair ai titlurilor de proprietate, pe aceleasi titulri, rude cu sotul bunicii, care nu se intelegeau, asa incit in urma unui proces intentat de unul din acestia, s-a constat care sint mostenitorii si ce cote mostenesc, unul din titluri fiind omis insa in sentinta finala (si definitiva). Acuma sint in situatia de a fii contactata de urmasul unuia din cumparatori, care-mi spune ca eu pot fi obligata prin lege sa fac expertiza cadastrala si intabularea paminturilor vindute de bunica cu hirtie de mina si martori. Acesta in conditiile in care eu nu am avut absolut nici un beneficiu. Este adevarat ?
Acest urmas de cumparator imi propune sa fac acum un act de vinazare (fictva) pentru aceleasi proprietati, precum si un precontract de vinzare in care el se angajeaza sa faca expertiza si intabularea, iar eu scap astfel de procesul cu care ma ameninta si de cheltuiala pentru acesta. Dar mi nu mi se pare corect si nici legal si ma tem ca intru in mari incurcaturi. In conditile in care eu nu doresc sa neg valabilitata tranzactiei, dar nici sa platesc pentru ceva care nu m-a privit niciodata. Si nici nu imi prea permit sa ies din casa, sa umblu la avocat sau notar, avind un nou-nascut de citeva zile
Ce as dori sa stiu este :
- daca pot intr-adevar fi obligata sa intabulez si sa fac eu pe cheltuiala mea expertiza la niste propritati vindute de bunica cu hirtie de mina si martori cuiva care a decedat intre timp.
- daca este adevarat ca fiind mentionat in decizie judecatoreasca ca sint motenitoare dar una din proprietati a fost omisa, acesta din urma pote fi vinduta in fata unui avocat, doar pe baza faptului ca sint declarata mostenitoare?
- daca exista posibilitatea de a scapa cumva de povara unei mosteniri constituite din proprietat vandute fara titlri, cu hirtii de mina, despre care eu nu stiu nimic si din a caror vinzare nu am avut nici un beneficiu ?

Cu multe multumiri si speranta ca se intelege ceva din ce am scris !
Mi-ati putea spune care este legislatia referitoare la reincadrare in munca dupa concediul pentru cresterea copilului ?
In termen de 15 zile trebuie sustinut examenul sau doar anuntat si afisata bibliografia ?
va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri . Eu cunosc problema in principiu, faptul ca se va anuta o bibliografie din timp si ca examinarea este obligatorie, insa din pacate atit bibliografia cit si examinarea pot sa fie facute asa incit sa nu reusesti promovarea daca nu doresc superiorii.
Nu stiu ce solutii ramin angajatului in acesta situatie.
As vrea sa stiu daca angajatorul poate sa ma examineze din alta tematica decit cea referitoare la activitatea mea de pina acum la servici.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns. As face niste precizari, ca sa ma lamuresc mai bine. Eu sint sociolog si angajata ca sociolog, am fost examinata din cunostiinte de sociologie la angajare, insa postul este de redactor, intr-o biblioteca. Atributiile mele de pina acum au tinut strict de domeniul sociologiei si m-am ocupat si de unele activitati de marketing. Acum postul fiind de redactor, pentru ca cel de sociolog nu exista, este posibil sa fiu obligata sa lucrez ca bibliotecar ? Mentionez ca sint agajata de 10 ani si nimeni nu m-a inlocuit in activitatile de cercetare cit am fost in concediu de maternitate.
Multumesc mult pentru lamuriri
Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie bugetara si m-am intors de o saptamina la servici din concediul pentru cresterea copiluiui pina la 3 ani. Acum mi se spune ca nu se stie ce voi face doar dupa ce voi da "examenul de mamici", dar se pare ca intentia e de a ma muta in alt post.
Problema mea cea mare este ca eu lucram in alt domeniu, intr-un birou si acum ar trebui sa vin in schimburi, in conditiile in care urmeaza sa ma mut la tara si sa fac naveta. Lucru pe care mi-ar fi foarte dificil sa-l fac dupa-amiaza, neexistind trasport in comun.
As dori sa stiu daca am posibilitatea sa refuz acea schimbare si sa pledez pentru continuarea activitatii mele de dinainte.
Multumesc
Răspuns la discuția neacceptare succesiune
Din pacate timp nu prea mai am sa apelez la un avocat, procesul fiind poimiine.
Am sa dau mai multe detalii: bunica s-a casatorit de 3 ori.
Doar din prima casatorie a avut o fiica, mama mea, care a murit inaintea bunicii.
Cel care ma cheama in instanta pentru lamurirea succesiunii este fratele celui de-al treilea sot al bunicii mele, care nu e bunicul meu. Cumnatul bunicii intenteaza actiune civila pentru stabilirea cotelor de succesiune in urma deceseului fratelui, sotul bunicii adica, decedat inaintea ei. Mostenirea care intra in discutie provine din paminturile detinute in familia sotului buniciii mele, redobindite partial dupa 1990.
Eu nu am putut face succesiune dupa bunica, pentru ca nu se cunosteau aceste cote, iar o parte din paminturi au fost vindute si acum proprietarii nu le pot intabula, caci nu-si pot face actele. Eu sint deci probabil in situatia de a rezolva succesiunea doar pentru ca sa se poata face actele, fara absolut nici un beneficiu, nici macar acest lucru nu mi-e clar.
Va multumesc