avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate jim25

Activitate jim25

Buna seara. In vederea achizitiei une locuinte prin credit imobiliar, este nevoie de un codebitor pentru contractarea creditului. Ma intereseaza daca influenteaza acest lucru articolul urmator: "Cadrele militare care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie potrivit alin. 1 și 2 și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe sau încheie un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate, respectiv pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate. În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. 1, dar nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar sau pentru contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate.". Este vorba de cadrele militare care au dretul la compensatie pentru chirie si pot primi aceasta compensatie pentru plata rata/fractiune rata, Multumesc!
Discuție Infiintare PFA
buna ziua!
Doresc sa deschid o firma (societate comerciala sau PFA) si ma intereseaza daca este vreo facilitate pentru tineri. Ce documente imi trebuie pentru deschiderea acesteia si cam ce costuri implica. Ma intereseaza de asemenea, un site de vanzari online ce statut are si ce legislatie reglementeaza functionarea acestuia.
Va multumesc anticipat!
Margareta Stanciu a scris:

Nu pot scoate casa de sub ipoteca decat daca inlocuiesc garantia sau achita creditul!

Spre exemplu, valoarea creditului este de 40000 euro. Dacă cei care au imobilul ipotecat, achită o parte din credit (cam 30 de mii) pentru a scoate ipoteca, pot sa raman eu cu diferenta de credit? Pot face ei modificari, in ceea ce priveste ipoteca, fara acordul scris al meu?
Acum 2 ani am incheiat un credit de nevoi personale cu ipoteca.Eu titular de cont, sotia codebitor, iar o familie au garantat cu un apartament Intre timp, lucrurile s-au deteriorat in sensul ca nu mai sunt in relatii prea bune cu girantii. Problema este urmatoarea: vreau sa mergem sa semnam actul aditional la contract, conform OG 50/2010. Daca familia respectiva nu vrea sa semneze contractul (ma intreb ca poate vrea sa scoata imobilul de sub ipoteca) sau pur si simplu vor sa scoata imobilul, in ce conditii este posibil? Adica, banca va fi de acord daca nu vin cu o alta garantie?Astept informatii! Multumesc aniticipat!
Culmea. Ofiterul de credite a zis că se poate. În fine. Ipoteca este a celui care are şi terenul pe numele lui. La varianta cu copatitor m-am gandit si eu. Din venituri nu are cum sa dovedeasca plata ratei lunare (castiga aproximativ 2000 lei iar rata este tot 2000 lei.
ideea este că, cu banii împrumutaţi s-a cumpărat un teren. A optat să păstreze terenul ea şi să plătească creditul. Terenul nu face obiectul partajului deoarece este cumpărat pe un alt nume.
Bună ziua!În perioada când am fost căsătorit am făcut un credit de nevoi persoanle cu ipotecă (eu titular, fosta soţie coplătitor). În urma divorţului şi-a manifestat dorinţa să treacă creditul pe numele ei. Întrebarea este dacă este posibil, ţinând cont de valoarea mare a creditului comparativ cu salariul ei? Ofiţerul care a făcut creditul a spus că merge, însă eu sunt mai sceptic (gandind logic, nu are cum să plătească din salariul ei rata lunară). Voi merge la bancă să rezolv problema când se va emite hotărârea de divorţ. Aştept păreri. Mulţumesc anticipat!
Buna ziua!
Am avut divortul, din culpa comuna, fara copii, o singura înfăţişare pe 05 februarie 2010. Judecătoarea a spus că este în pronunţare. Ideea este că nu am primit decizia de divorţ (o aştept în poştă). Este posibil să se fi pronunţat între timp?Unde aş putea verifica acest aspect. Vă mulţumesc anticipat!o zi bună!