avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum se scoate un imobil de sub ipoteca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum se scoate un imobil de sub ipoteca?

Acum 2 ani am incheiat un credit de nevoi personale cu ipoteca.Eu titular de cont, sotia codebitor, iar o familie au garantat cu un apartament Intre timp, lucrurile s-au deteriorat in sensul ca nu mai sunt in relatii prea bune cu girantii. Problema este urmatoarea: vreau sa mergem sa semnam actul aditional la contract, conform OG 50/2010. Daca familia respectiva nu vrea sa semneze contractul (ma intreb ca poate vrea sa scoata imobilul de sub ipoteca) sau pur si simplu vor sa scoata imobilul, in ce conditii este posibil? Adica, banca va fi de acord daca nu vin cu o alta garantie?Astept informatii! Multumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: jim25 , utilizator 09:49, 21 August 2010
Nu pot scoate casa de sub ipoteca decat daca inlocuiesc garantia sau achita creditul!
Orice e posibil, cu acordul bancii.
Poate ar fi bine sa discutati cu ei mai intai sa vedeti posibilitatile pe care ei le agreeaza.
Margareta Stanciu a scris:

Nu pot scoate casa de sub ipoteca decat daca inlocuiesc garantia sau achita creditul!

Spre exemplu, valoarea creditului este de 40000 euro. Dacă cei care au imobilul ipotecat, achită o parte din credit (cam 30 de mii) pentru a scoate ipoteca, pot sa raman eu cu diferenta de credit? Pot face ei modificari, in ceea ce priveste ipoteca, fara acordul scris al meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu garantie imobiliara - girant mlehelsz mlehelsz Buna ziua, Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la credit de nevoi personale iliana105 iliana105 Buna seara,am si eu o intrebare la toti cei care stiu sa imi raspunda:fratele meu vrea sa faca un credit de nevoi personale cu valoare ipotecara la BCR ,insa ... (vezi toată discuția)