Nu exista înțelegere pe tema asta. Fratele nu vrea sa vând cota mea și spune ca e casa părintească,cu toate ca părinții ne au vândut o acum mulți ani, pt ca părinții locuiesc acolo. Nici unul dintre frați nu locuim în acest imobil. Exista intrari separate în casa și în curte si nu vad de ce nu ar vrea sa vând, cred ca dintr o ambiție proprie. Practic părinții mei ar trai cu noii proprietari ca intr un duplex, pt ca imobilul are 250 de m2, pot împărți curtea în 2, este destul spațiu ,terenul e destul de mare, nu e ca și cum i as scoate pe parinti afara din camerele in care locuiesc. A încercat la un moment dat sa ma păcălească, ca să cumpere partea mea la un preț extrem de mic, prețul real fiind de 2 ori mai mare decât ce îmi oferea el. Insă totuși o sa ii trimit o notificare prin care îmi voi expirma dorința de a vinde și prețul pe care îl pretind. Mulțumesc!
Bună ziua. Dețin o casa cu terenul aferent cumpărat de la părinți cu fratele meu. Contract de vânzare cumpărare, fiecare are 50% în cota indiviza. Cum trebuie procedat ca să pot vinde jumătatea mea fără sa am nevoie de acordul lui? E suficient sa găsesc un cumpărător care dorește sa cumpere cota mea indiviza? Trebuie sa ii mai trimit vreo notificare fratelui meu prin care sa ii prezint intenția de a vinde? Mentionez ca nu doresc sa ies din indiviziune,întrucât el nu dorește nici asta cu toate ca și casa și terenul pot fi împărțite în 2 și se pot face 2 deschideri. As dori sa știu dacă se poate rezolva situația fără instanta de judecata.
Din păcate pt mine nu au ce post sa îmi dea. Mi au recomandat ca daca am probleme de sănătate sa îmi iau medicale având discopatie lombara... insa și aici ,unii medici parca au senzația ca vrei sa stai de drag acasă...
Problema e ca în raportul întocmit la locul de munca am stipulate pauze organizate, ceea ce nu este posibil având în vedere fluxul de clienți, nu am voie sa car mai mult de 5 kg ,dar baxurile care vin au minim 6 kg, evitarea stresului, ceea ce iar nu este posibil pentru ca noi lucram zilnic cu sume mari de bani. Practic pe hârtie totul e în regula dar în realitate nu este posibil sa se realizeze nimic din ce e trecut acolo. Medicul de medicina muncii spune ca dacă nu ma pot adapta sa îmi caut altceva de munca, ceea ce acum nu mai este posibil, pentru ca nu cred ca m ar mai angaja nimeni insarcinata mai ales ca burtica e deja vizibila și nici nu mi se pare normal...
Sunt insarcinata în 14 saptamani, mi s a întocmit raportul de munca în urma faptului ca am anunțat starea de graviditate. Pe hârtie mi s au scos din atribuții, dar în realitate ,postul meu necesita și anumite sarcini pe care eu nu mai am voie sa le mai fac. Acest lucru îmi cauzează probleme cu colegii, cărora le revin sarcinile pe care eu nu le mai pot face și munca a devenit un mediu stresant. Pe lângă asta am recomandare de la medic pentru evitarea ortostatismului prelungit, mi a fost pusa acolo la dosar de către angajator și trecuta în fisa dar acest lucru nu este posibil, pentru ca fisa postului cuprinde asta ,iar atribuțiile mele nu pot fi făcute în nici un caz stand pe scaun. Ce as putea face?
Nu cunosc foarte bine spetele din lege, dar daca la notar s a convenit cesionarea având o valoare si la registrul partile au înregistrat cesiunea cu titlu gratuit, acest lucru fiind in favoarea cesionarului si el știind acest lucru, se poate vorbi despre o înșelăciune la adresa cedentului?
Cine trebuie sa înregistreze contractul de cesiune(vanzare) parti sociale autentificat de notar la registrul comertului? Cesionarul sau cedentul? Ce valoare mai are contractul de cesiune notarial daca s a facut cesiunea firmei si schimbarea administratorului la registrul fara integrarea lui in cesiune?