avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate gabiilie776

Activitate gabiilie776

Va rog, cine sunteti dvs, d-le hob (utilizator)? Sunteti avocat sau unul dintre vecinii mei? Codul civil prevede obtinerea acordului tuturor partilor care se afla in dezbaterea succesorala pentru orice reparatie sau modificari ale apartamentului aflat in partaj. Si plata cotei-parti a fiecaruia. Deci cum puteti sa spuneti ca eu sunt obligat sa platesc orice reparatie, caci nu sunt proprietarul apartamentului. Nu sunt miliardar. De ce sa platesc partea care trebuie platita de frate? Fratele celalalt vrea sa facem succeiunea dar refuza acasta obligatie pt aparatmenul aflat in partaj. Vi se pare corect? As fi dorit un raspuns de la un avocat. Multumesc.
Presedintele si administratorul au facut un tabel ca sa obtina acordul acestei lucrari, cu persoanele de pe acea coloana.. Doar eu nu am semnat. M-au amenintat (am raspuns mai jos despre amenintari). Au gasit firma care sa faca lucrarea. Problema este la mine caci nu pot fi de acord cu lucrarea deoarece nu am acordul fratelui. Ce pot sa fac in acest caz, deoarece vecinii vor sa faca lucrarea cat mai repede.
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca e vorba doar de o coloana a blocului unde trebuie sa fie inlocuite aceste tevi. Coloana mea. Tot acum se zugraveste si scara blocului. Nici pt zugravit nu am acordul fratelui sa pot plati lucrarea. Deci se suprapun doua lucrari pt mine. Plus plata caldurii, caci nu s-a treminat. Pt zugravit s-a luat din banii fondului de reparatii. S-a gasit firma care sa faca lucrarea cu schimbatul tevilor. Doar eu nu pot fi de acord cu aceste lucrari caci nu am acceptul fratelui. Presedintele si administratorul ma ameninta ca daca nu semnez tabelul ca sunt de acord cu schimbatul tevilor, nu imi vor mai raspunde la nici o solicitare scrisa (cerere catre administratie sau catre presedinte). De asemenea mi-au spus ca daca se va intampla ceva din cauza acelor tevi, doar eu voi plati acele daune (infundari, inundatii, etc), pentru ca eu nu sunt de acord cu aceasta lucrare.
Imi trebuie acceptul fratelui ca sa fiu de acord cu reparatiile.
Succesiune nefacuta. Apartamentul de partajat este locuit de unul dintre frati. Trebuiesc facute reparatii la acoperisul blocului si de schimbat niste tevi pe coloana apartamentului. Celalalt frate nu comunica sub nici o forma. Cum se poate obtine acceptul efectuarii acestor reparatii necesare, de la celalalt frate si cum se poate obtine plata (cota-parte) de la celalalt frate care refuza orice comunicare? I s-au comunicat avocatului fratelui aceste probleme existente la apartament, dar nici acesta nu raspunde, refuzand chiar sa confirme ca a primit email-ul cu acea notificare.
Obiectele din casa (mobila sculptata manual, bibelouri, bijuterii, etc) nu au fost trecute in testament. Acelea nu trebuiau dezbatute?
Unchiul si matusa mea nu au avut copii. Unchiul meu a facut testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani si jumatate din apartamentul lor. A murit acum cativa ani (aprox 10 ani). Nu am fost chemata la succesiune. Matusa a murit in 2021, lasand si ea testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani, cealalta jumatate din apartamentul care il avea in proprietate. Verisoara este fiica surorii matusii. Eu sunt fiica fratelui matusii. Nici nu am fost anuntata de moartea matusii. Nu s-a deschis succesiunea dupa matusa. Eu am facut doar acceptarea mostenirii, la un notariat, dupa matusa. Ce as putea sa fac in continuare? Sunt si eu mostenitoare? Verisoara si-a insusit totul din ce era trecut in testament, inclusiv toate obiectele (mobila sculptata) din acel apartament. Acele lucruri nu erau trecute in testament. Multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns. Zugravul nu este nici PFA, nici SRL. Lucreaza ca zugrav in timpul liber. S-a inteles cu administratorul si presedintele sa faca un contract de mana pentru a i se plati manopera. A spus ca noi va trebui sa platim si contravaloarea impozitului pe care zugravul il va achita ca impozit pe venit pentru suma ce reprezinta manopera, la Anaf. Este corect?
Multumesc pt raspuns. Problema insa este refuzul eliberarii de copi dupa contract, motivand legea privind datele cu caracter personal. Adica se vad adresa, CNP-ul zugravului, seria si nr de buletin. Motiveaza ca va primi amenda daca face copi dupa contract.