avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelia M

Activitate Cornelia M

Bună seara, dacă eu împreună cu iubitul meu avem un apartament împreună fiind în contract ambele nume ale noastre și unul din noi vrea să plece ce e de făcut?

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Solicitati-i sa va pună la dispoziție o adeverinta de venituri.

Cu siguranța răspunsul ar fi ca nu are din moment ce nu mai lucrează. Îi pot solicita sa declare la notar faptul ca nu mai are serviciu și venit?
Cum pot obține o dovada a faptului ca nu mai lucrează?
Buna ziua, tatăl copiilor mei a rămas fără serviciu drept urmare nu mai poate respecta convenția notariala in urma divorțului cu plata întreținerii copiilor, însă susține ca atunci când cei mici sunt la el nu le va lipsi nimic. Calculând raportarea la salariul minim pe economie li se va acorda de copil 229 RON. Se poate verifica cumva dacă este adevărat sau mai are dreptul de a-i lua pe copii la el? Nu trebuie sa-mi dea ceva la mâna doveditor?
Buna seara! Am divorțat acum doi ani, am doi copii minori iar in înțelegerea notariala tatăl copiilor și-a asumat o anumită suma de bani și faptul ca va lua copii trei zile pe săptămâna. In aceasta perioada nu a respectat programul cu copii iar acum s-a mutat din localitate și ii ia doua zile la doua săptămâni. As dori sa știu dacă poate sa nu respecte cele stabilite la notar fără consecințe și după bunul plac. Multumesc!