avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, tatăl copiilor mei a rămas fără ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, tatăl copiilor mei a rămas fără serviciu drept ...

Buna ziua, tatăl copiilor mei a rămas fără serviciu drept urmare nu mai poate respecta convenția notariala in urma divorțului cu plata întreținerii copiilor, însă susține ca atunci când cei mici sunt la el nu le va lipsi nimic. Calculând raportarea la salariul minim pe economie li se va acorda de copil 229 RON. Se poate verifica cumva dacă este adevărat sau mai are dreptul de a-i lua pe copii la el? Nu trebuie sa-mi dea ceva la mâna doveditor?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:21, 22 Iulie 2020
Buna ziua,
Atata timp cat nu este decazut din drepturile parintesti, DA, ARE DREPTUL!
Daca dumneavoastra ramaneti fara loc de munca nu mai aveti dreptul sa va vedeti copiii?
Nu exista nicio restrictie privind legaturile parentale si existenta unui loc de munca!
Cum pot obține o dovada a faptului ca nu mai lucrează?
Solicitati-i sa va pună la dispoziție o adeverinta de venituri.

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Solicitati-i sa va pună la dispoziție o adeverinta de venituri.

Cu siguranța răspunsul ar fi ca nu are din moment ce nu mai lucrează. Îi pot solicita sa declare la notar faptul ca nu mai are serviciu și venit?
Daca nu lucreaza evident ca nu exista nicio adeverinta de venituri. Cu ajutorul unui executor judecatoresc puteti verifica daca este angajat si unde, precum si daca are venituri din alte surse declarate (evidentele ITM, ANAF).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc sa pierd copiii daca plec din tara la munca? cameliaraici cameliaraici Vreau sa plec din tara la munca in germania, am doi minori incredintati doar mie cu drep de decizie asupra lor, daca plec din tara pentru un an si-mi las ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori nelu72 nelu72 as dori sa stiu si eu cum pot obliga mama copiilor mei minori sa revina in tara pentru a se ocupa de cresterea si educarea celor doi copii minori ai ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere a copiilor fata de parinti ilal ilal In situatia in care un parinte (tata) : - s-a despartit de mama de cand aveau copiii 1 an, respectiv 2,5 ani; - nu s-a interesat niciodata de copiii lui, nu ... (vezi toată discuția)