Sunt angajată la un mini Market și nu ne primim salariul la timp de 2 luni de zile (pe data de 15 noiembrie trebuia să luăm lichidarea și nu am luat-o),. O colegă sa prezentat la ITM și i s-a spus că firma nu e destul de mare ca să poată acționa ITM și aș dori să știu căile legale ca să putem să ne primim salariile la timp,.menționând că în contractul de munca nu se specifică întârzierea salariilor .Menționez că firma mai are 5 magazine din care 4 din ele sunt deschise anul ăsta. Patronul nu este comunicativ cu angajații în legătură cu primirea salariilor. Vă mulțumesc frumos și aștept răspuns pt a ne îndruma ce putem sa facem pt a ne primi salariile la timp
Vroiam să vă spun că nu am primit nici o decizie ca sunt în preaviz sau că mau dat afară. Alaltăieri după-amiază am trimis o sesizare la ITM dar încă nu am primit nici un răspuns. Aș dori să știu ce este de făcut. Văd că șefii nu au nici o treabă, ei vor ca eu să-mi dau demisia dar nu am de ce pt că ei mau dat afară
ieri unul dintre sefi mia zis sa ma prezint azi la ora 6 la munca.pe la ora 9 a venit unul din sefi si lam intrebat care e statutul meu ca angajat incepand cu ziua de azi.mi sa zis ca sunt in preaviz .am cerut sa mi se dea preavizul dar a zis ca o sa-mi dea o declaratie si sa stau la munca doar 4 ore adica am stat pana la ora 10.mia specificat ca cine mia zis de preaviz nu cunoaste legile bine .din cate stiu eu contabila firmei nu stie legile bine pt ca m-am lovit de multe nereguli din partea ei.ca concluzie ei nu cred ca vor sa-mi dea preavizul .ce ar trebui sa fac
Timp de 6 luni de zile am fost în concediu medical cu prelungire de la comisie din data de 15. 05.2019 până în data de 5.11.2019.In data de 4 noiembrie am fost la muncă ca să mi se spună la ce oră mă prezint la muncă și pe ce post. Sefa de magazin mi-a spus că sau făcut restructurări și că eu nu mai sunt pe lista lor de angajat. Am specificat ca vreau să stau de vorba cu unul din șefi ca să mi se specifice din ce cauză sunt dată afară. Am stat de vorba cu doi șefi care mi-au specificat ca eu nu sunt dată afară, că se fac restructurări. Le-am specificat ca trebuiau să mă anunțe și ca ar trebui să stau în preavizul de 20de zile lucrătoare dar ei insistă că trebuie să-mi dau demisia. Eu mâine ar trebui să mă prezint la muncă dar ei nu vor să mă primească și să îmi dea în scris de ce nu vor. Vreau sa știu și eu ce este de făcut