Bună ziua! A-și avea și eu întrebare.. Poate avea acces un avocat la un dosar de cercetare penală doar cu datele din buletinul persoanei pe numele căreia i-sa întocmit dosarul, sau este necesar și numărul de dosar? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! În urmă cu trei luni (noiembrie 2019), am condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, pentru câteva sute de metri și mi-sa întocmit dosar penal, o lună mai târziu mi-sa dat neînceperea urmăririi penale, fiind în perioada de școlarizare pentru permis, am reușit să iau și permisul, iar acum o săptămână, spre ghinionul și prostia mea, am condus un autoturism al unui prieten, am fost din nou oprit la un control și în urma verificării actelor, mi-sa spus că autoturismul este radiat, întocmind-u-mi alt dosar penal, din câte am înțeles, sunt două infracțiuni pentru conducerea unui autoturism radiat, și mi-au reținut permisul de conducere. Mi-se pote reîncepe urmărirea penală și la celălalt dosar? Fiind trei infracțiuni la diferență de câteva luni, pot fi condamnat la închisoare și anularea premiului? Vă mulțumesc anticipat!
Bună seara! Am fost prins seara trecută conducând un autoturism circa 300m fără a poseda permis de conducere și mi-sa întocmit dosar penal, acesta fiind primul, nu am mai avut niciodată antecedente penale, am dosar la scoala de șoferi și am susținut examenul teoretic, obținând calificativ admis, urmând ca luna viitoare să dau examenul practic. Care ar fi consecințele? Mai pot lua permis de conducere?
Mulțumesc anticipat!