avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Penal

Bună ziua! În urmă cu trei luni (noiembrie 2019), am condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, pentru câteva sute de metri și mi-sa întocmit dosar penal, o lună mai târziu mi-sa dat neînceperea urmăririi penale, fiind în perioada de școlarizare pentru permis, am reușit să iau și permisul, iar acum o săptămână, spre ghinionul și prostia mea, am condus un autoturism al unui prieten, am fost din nou oprit la un control și în urma verificării actelor, mi-sa spus că autoturismul este radiat, întocmind-u-mi alt dosar penal, din câte am înțeles, sunt două infracțiuni pentru conducerea unui autoturism radiat, și mi-au reținut permisul de conducere. Mi-se pote reîncepe urmărirea penală și la celălalt dosar? Fiind trei infracțiuni la diferență de câteva luni, pot fi condamnat la închisoare și anularea premiului? Vă mulțumesc anticipat!
Ce infractiuni vi s-au retinut, art. 334 alin.1 c.p., art. 334 alin. 2 c.p.?
Este greu de spus ce va iesi in cazul dvs. deoarece ati tot incalcat legea in mod repetat.
Incercati sa va angajati avocat foarte bun si poate ca ati mai avea o sansa.
Este bine sa aveti in vedere si faptul ca incalcarea legii in mod repetat poate duce la concluzia simpla ca nu puteti fi reeducat decat prin executarea pedepsei in regim de detentie.
Orice procuror ar putea ajunge la o astfel de concluzie fara sa se forteze prea tare.
Insa...pentru dvs. important este la ce concluzie ar ajunge judecatorul...pentru ca el decide...
Am înțeles că ar fi ambele, dar eu doar am condus.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ce infractiuni vi s-au retinut, art. 334 alin.1 c.p., art. 334 alin. 2 c.p.?

Este posibil ca in final sa ramaneti doar cu una.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere retinut Gabi oancea Gabi oancea Cum imi pot redobandi permisul mentionez ca am fost oprit in trafic de catre organul de control.si am fost depistat conducand autoturism numere rosi expirate ... (vezi toată discuția)
Am condus un autovehicul neînmatriculat, cu numere false. ce se va întâmpla în continuare? Ciocan Viorel Ciocan Viorel Bună seara. Am și eu o întrebare să mă ajute cineva dacă se poate. Astazi am vrut să achiziționeze o mașină care nu era înmatriculată,deci nu avea ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)