Bună seara! Am fost prins seara trecută conducând un autoturism circa 300m fără a poseda permis de conducere și mi-sa întocmit dosar penal, acesta fiind primul, nu am mai avut niciodată antecedente penale, am dosar la scoala de șoferi și am susținut examenul teoretic, obținând calificativ admis, urmând ca luna viitoare să dau examenul practic. Care ar fi consecințele? Mai pot lua permis de conducere?
Mulțumesc anticipat!
Poti termina scoala acum, poti lua permisul, insa cand o sa se finalizeze dosarul permisul o sa fie anulat si o sa trebuiasca sa dai din nou, fiind obtinut in timpul cercetarii penale.
Angajeaza un avocat sa urgentezi oarecum finalizarea dosarului, pentru ca o sa dureze destul de mult cercetarea penala + daca te trimite in judecata, ceea ce e foarte probabil, mai dureaza 1-2 ani.
Examenul il puteti sustine dar daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
In functie de circumstantele reale si personale nu este exclusa o solutie de renuntare la up.
Am condus fara permis
Rotatu
Buna ziua, am si eu o intrebare acu 2 ani am fost prins conducand fara permis. Iar tocmai acu cand sunt inscris la scoala de soferi mi.au continuat dosarul am ... (vezi toată discuția)