avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Penal

Bună seara! Am fost prins seara trecută conducând un autoturism circa 300m fără a poseda permis de conducere și mi-sa întocmit dosar penal, acesta fiind primul, nu am mai avut niciodată antecedente penale, am dosar la scoala de șoferi și am susținut examenul teoretic, obținând calificativ admis, urmând ca luna viitoare să dau examenul practic. Care ar fi consecințele? Mai pot lua permis de conducere?
Mulțumesc anticipat!
Poti termina scoala acum, poti lua permisul, insa cand o sa se finalizeze dosarul permisul o sa fie anulat si o sa trebuiasca sa dai din nou, fiind obtinut in timpul cercetarii penale.

Angajeaza un avocat sa urgentezi oarecum finalizarea dosarului, pentru ca o sa dureze destul de mult cercetarea penala + daca te trimite in judecata, ceea ce e foarte probabil, mai dureaza 1-2 ani.
Examenul il puteti sustine dar daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
In functie de circumstantele reale si personale nu este exclusa o solutie de renuntare la up.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis Rotatu Rotatu Buna ziua, am si eu o intrebare acu 2 ani am fost prins conducand fara permis. Iar tocmai acu cand sunt inscris la scoala de soferi mi.au continuat dosarul am ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dieter-adrian dieter-adrian Buna seara,vin si eu cu o chestiune cam grava,zic eu,pe data de 24 august m-au oprit pe un drum comunal,conducand masina prietenului meu,eu ne-avand permis de ... (vezi toată discuția)