Buna seara, am divortat de sotul meu si dupa doua saptamani am facut procura notariala pentru a scoate minorul din tara pentru ca a trebuit sa plec cu copilul, bebelus de 5 luni. Acum mi-am schimbat buletinul, am revenit la numele vechi dinainte de casatorie, dar pe actuala procura este numele de familie din casatorie, mai este valabila aceasta procura? Sau trebuie sa o reinnoiesc cu noul nume? Procura este valabila 6 luni de zile. Pot pleca din nou cu aceasta procura si cu certificatul de divort dupa mine si conventia stabilita pentru minor? Am divortat amiabil la notar, custodie comuna, dar eu cresc copilul, copilul are domiciliul la mine (la mama) . Multumesc!
Nu este facuta intr-un cadru legal ci doar am afirmat la doua cunostiinte ca sa nu se mai deschida subiectul banilor, din pacate am apelat la aceasta solutie... Si acea persoana acum ma ameninta ca ma da in judecata si ca voi avea probleme pentru ca am afirmat asa ceva despre el.
Buna, ca sa ies dintr-o situatie am mintit ca o persoana mi-a dat o suma considerabila de bani, aceasta informatie fiind doar verbala si stiind-o un cerc foarte mic de oameni. Problema este ca acea persoana a aflat ce am spus despre el si sunt amenintata ca ma va da in judecata pentru ca am vorbit lucruri neadevarate. Poate face asa ceva avand in vedere ca nu are dovezi scrise? Amenintarea lui mi-a scris-o printr-un mesaj text. Care pot fii consecintele? Va multumesc! Eu nu i-am raspuns la nici un apel telefonic ca a jncercat sa dea de mine, i-am blocat toate numerele de telefon.
Nu avem bunuri comune. Sotul vrea sa divortam din cauza unor probleme, dar pe motiv ca vrea sa isi cumpere cu credit imobiliar un apartamen[ si ca nu vrea sa ramanem casatoriti ca sa nu am eu pretentii la bunul lui pe care vrea sa si-l achizitioneze .
Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel contract ca nu am pretentii la bunurile sotului dobandite inainte de casatoeie cat si in timpul casatoriei. Sau ce se poate face si unde,, la notar?
Va multumesc!
Ok, am inteles acum ca nu are legatura cu copilul, m-am mai linistit, , dar pentru acel fapt de fals, poate totusi sotul sa depune plangere penala impotriva mea ca mai apoi sa fiu inchisă sau să plătesc amendă contravențională?
Deci practic el nu se va putea folosi in instanta de acel fals precum ca a fpst inselata increderea si pe aceasta cauza sa pierd custodia copilului? Intreb deoarece nu am beneficoit de absolut nimic de pe urma falsului, este doar ceva fictiv, intr-adevar falsul are si stampila luata de pe internet si semnatura doar ca nu am primit nimic si nu a fost decat o acoperire pentru linistea de acasa. Va multumesc inca o data!
Buna ziua, am facut o mare prostie si doresc sa stiu daca sotul poate ataca acest lucru in instanta sau daca poate depune plangere penala impotriva mea, m-am dat drept o persoana din primarie pe motiv ca vom primi un teren prin concesiune creeand un act fals pe care i l-am aratat sotului ca sa stea o perioada linistit, povestea este mult mai lunga, el a aflat de acest lucru, acel fals nu a ajuns nicaieri si nu a fost folosit niciunde, nu are efecte. Poate depune sotul meu acum in prag de divort plangere penala impotriva mea, avem un copil nou nascut pot pierde si custodia din aceasta cauza? Va muktumesc mult!