In anul 2015 am avut un contract de consultanta, limitat la un anumit numar de zile lucratoare, cu o firma din Belgia, in cadrul implementarii unui proiect al Comisiei Europene.
Mi-am desfasurat activitatea doar in afara tarii, in Nicosia.
Mentionez ca sunt cetatean roman, si am semnat acest contract ca persoana fizica, nu sunt PFA, SRL, etc.
Am fost remunerat cu o anumita suma pe zi lucrata, plus diurna.
Va rog sa-mi spuneti daca diurna primita poate fi impozitata de statul roman, iar daca da, in ce procent.
Va rog de asemenea sa-mi spuneti care este procentul in care statul roman va impozita veniturile obtinute (declaratia 201).
Detin un teren pe firma la care sunt asociat unic.
Pe acest teren intentionez sa amplasez un chiosc din lemn, prefabricat (modular), pentru care nu intentionez sa efectuez nici un fel de lucrari (fundatie, constructii, etc.), il voi aseza direct pe pamant.
I.
Doresc doar sa inchiriez echipament de schi, nu am nevoie de utilitati (apa, canal, etc.), ci doar de curent electric.
Intrebare: este necesara obtinerea autorizatiei de constructie in acest caz (plan de situatie, cadastru, etc. ) ?
II.
Doresc sa comercializez ceai cald si vin fiert, nimic altceva (alimente, hrana calda, etc. ), nu am nevoie de utilitati, ci doar de curent electric.
Intrebare: este necesara obtinerea autorizatiei de constructie in acest caz (plan de situatie, cadastru, etc. ) ?
Detin un teren pe firma la care sunt asociat unic.
Pe acest teren intentionez sa amplasez un chiosc din lemn, prefabricat (modular), pentru care nu intentionez sa efectuez nici un fel de lucrari (fundatie, constructii, etc.), il voi aseza direct pe pamant.
I.
Doresc doar sa inchiriez echipament de schi, nu am nevoie de utilitati (apa, canal, etc.), ci doar de curent electric.
II.
Doresc sa comercializez ceai cald si vin fiert, nimic altceva (alimente, hrana calda, etc. ), nu am nevoie de utilitati, ci doar de curent electric.
Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului (copilul are 6 luni) si beneficiez de idemnizatia de la stat.
Sunt in acelasi timp asociat unic la o societate comerciala pentru care am suspendat activitatea in anul 2009.
De asemenea, firma are in proprietate un teren, unde intentionam sa construim un chiosc pentru desfasurarea de activitati comerciale.
In acest scop, am in vedere doua solutii care sa-mi permita sa beneficiez in continuare de indemnizatie.
I.
Cedez firma altei persoane pe o perioada minima de 2 ani (prin modificarea actului constitutiv) astfel incat eu sa nu mai figurez ca asociat unic si sa nu mai am nici o functie in firma (administrator, angajat, etc.).
Este posibil sa continui ca asociat unic al societatii si firma sa inregistreze venituri sau trebuie sa trec firma pe numele altei persoane pentru ca eu sa nu mai am venituri ?
II.
Reactivez firma si realizez urmatoarele:
- obtinerea autorizatiei de constructie a chioscului si constructia acestuia in numele firmei mele;
- cedarea drepturilor de folosinta asupra terenului si a imobilului catre alta firma, urmand ca acesta sa realizeze venituri;
- cedarea drepturilor se va face prin intermediul unui contract care nu are ca obiect realizarea de venituri (comodat, etc.)
Intrebarea este: cele de mai sus pot afecta dreptul meu la obtinerea in continuare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ?
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii si care sunt documentele necesare / autorizatii pentru infiintarea unei parcari pe domeniul privat al unei firme.
Va rog sa-mi spuneti daca aceste etape / documente pot fi diferite de la o primarie la alta.
referitor la indemnizatia pentru cresterea copilului ma intereseaza sa stiu:
- este calculata din salariul net sau brut ?
- care trebuie sa fie media salariului pe ultimele 12 luni pentru a putea beneficia doi ani de plafonul maxim (1200 ron) ?
referitor la indemnizatia pentru cresterea copilului ma intereseaza sa stiu:
- este calculata din salariul net sau brut ?
- care trebuie sa fie media salariului pe ultimele 12 luni pentru a putea beneficia doi ani de plafonul maxim (1200 ron) ?