avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului - activitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului - activitate comerciala firma proprie

Buna seara.

Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului (copilul are 6 luni) si beneficiez de idemnizatia de la stat.
Sunt in acelasi timp asociat unic la o societate comerciala pentru care am suspendat activitatea in anul 2009.
De asemenea, firma are in proprietate un teren, unde intentionam sa construim un chiosc pentru desfasurarea de activitati comerciale.

In acest scop, am in vedere doua solutii care sa-mi permita sa beneficiez in continuare de indemnizatie.

I.
Cedez firma altei persoane pe o perioada minima de 2 ani (prin modificarea actului constitutiv) astfel incat eu sa nu mai figurez ca asociat unic si sa nu mai am nici o functie in firma (administrator, angajat, etc.).
Este posibil sa continui ca asociat unic al societatii si firma sa inregistreze venituri sau trebuie sa trec firma pe numele altei persoane pentru ca eu sa nu mai am venituri ?

II.

Reactivez firma si realizez urmatoarele:
- obtinerea autorizatiei de constructie a chioscului si constructia acestuia in numele firmei mele;
- cedarea drepturilor de folosinta asupra terenului si a imobilului catre alta firma, urmand ca acesta sa realizeze venituri;
- cedarea drepturilor se va face prin intermediul unui contract care nu are ca obiect realizarea de venituri (comodat, etc.)
Intrebarea este: cele de mai sus pot afecta dreptul meu la obtinerea in continuare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ?

Care ar fi solutiile pentru cele de mai sus ?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: muadib , utilizator 13:19, 3 Decembrie 2013
1. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) puteti sa va pastrati calitatea de asociat unic.

2. Dividendele nu sunt venituri care se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC si nu sunt asimilate veniturilor din salarii.
Multumesc mult.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru administrator de firma Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, Am o intrebare care cred ca a mai fost pusa dar ma intereseaza din punct de vedere legal o opinie avizata in ceea ce priveste concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Cic pentru o persoana care dobandeste calitatea de administrator intr-o societate comerciala Costinel Burca Costinel Burca Am urmatoarele situatii: [b]Situatia numarul 1. [/b] Peste cateva zile, o persoana de sex feminin beneficiara de concediu pentru crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Administratorul unei societati beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului? acraesde acraesde Buna seara, Eu sunt angajata la o societate cu contract de munca, dar in acelasi timp sunt si administrator si asociat unic la o alta societate. In martie am ... (vezi toată discuția)