avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

crestere copil

Buna ziua.Pe 12 iunie trebuie sa intru in crestere copil..pana la aceea data sunt in postnatal(126 zile) si am o nelamurire.Eu am un srl si sunt unic asociat si eram acolo angajata.Mi-am facut incetarea cu data cand am nascut..dar am auzit ca ar fi un impediment srl -ul la primirea banilor pt crestere copil deoarece srl-ul genereaza venituri.Stiti ceva in sensul asta?
Mi mi se pare absurd pt ca m-am chinuit 2 ani cat m-am tinut angajata la firma mea sa-mi platesc darile la stat tocmai k sa beneficez de crestere copil si acum sa trebuiasca sa-mi inchid firma.Daca ma putetin ajuta astept raspuns.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: evelina_lav25 , utilizator 13:02, 13 Mai 2013
Veniturile generate de un SRL asociatilor, sunt dividendele. Daca nu va acordati dividende in urmatorii 2 ani nu trebuie sa va faceti griji in privinta CCC.
Chiar daca primeste indemnizatie pentru CCC , va putea primi dividende ...
adica profitu generat de firma mea trebuie sa-l trec ca divident sau ca ce?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa va suspendati contractul, individual de munca, pe perioada CCC, si sa va suspendati si din functia de administrator (daca este cazul).

2. - Puteti ramane asociat unic deoarece veniturile din dividende nu va impiedica sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
- Adica pe perioada CCC puteti incasa venituri din dividende dar nu din salariu sau indemnizatie de administrator de societate.

3. Profitul societatii il impartiti cum doriti dvs. si cum aveti stabilit prin contractul de societate.
@ evelina_lav25

Profitul unei societati se va repartiza potrivit prevederilor legal , iar asociatii au dreptul de a incasa dividende ... de multe ori se confunda realizarea de venituri ale unei S.C. cu veniturile realizate de catre o persoana fizica care doreste sa beneficieze de indemniztaia pentru CCC.

art.16 alin.3 din OUG nr.111/2010
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate administrator achimescua achimescua Buna seara , Urmeaza sa intru in Crestere si ingrijire copil in luna noiembrie 2015 pentru o perioada de un an . Pe langa activitatea prestata cu contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirelba mirelba Buna ziua,va rog sa-mi spuneti: urmeaza sa intru in concediu crestere copil si detin o soc comerciala (SRL).Nu are nici o activitate deci profit zero,dar s-ar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate si pentru ccc - cumul cu alte venituri MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! In cazul in care infiintez un SRL in perioada in care primesc indemnizatia de maternitate/ingrijire copil, iar eu nu voi fi si salariat in ... (vezi toată discuția)