avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate dudutz

Activitate dudutz

Deci, punctual:

1: Recensământul e ceva normal şi nu trebuie să ne sperie.
Tocmai că acest recensământ nu este unul normal prin natura întrebărilor prea intime. Recensământul are scopul de a afla dinamica populaţiei şi nu aspecte legate de viaţa privată a individului.

2: Confidenţialitatea este calitatea de bază a Recensământului 2011.
NU EXISTÃ CONFIDENŢIALITATE!
Dacă ar exista, atunci de ce statul nu oferă un contract de confidenţialitate? Pentru că nu poate.

3: Statul va vrea binele si pentru asta are nevoie de datele dvs.
Statul nu se prea omoară cu datele obţinute din recensământ ca să aplice politici sociale. Există declaraţiile unor oficiali ai statului român că politicile sociale nu sunt aplicate după datele din recensământ, ci după alte criterii politice.
În urma obţinerii unor date, de obicei statul vine cu noi taxe şi impozite. Când au văzut că românii îşi aduceau maşini de afară, au pus taxa de primă înmatriculare, deşi nu le pasă de mediu

4: Statul cheltuie bani şi e păcat de ei să nu participăm la recensământ.
La recomandarea puterilor străine statul a cheltuit bani şi pentru vaccinuri. Vaccinurile nocive care au lăsat copii paralizaţi.

5: Nu trebuie să răspundeţi la toate întrebările din chestionar.
Să fie clar, dacă la unele întrebări răspundeţi şi la altele nu răspundeţi, atunci riscaţi amenda, căci e refuz de cooperare cu recenzorul.

6: Dacă nu deschideţi uşa primiţi amendă.
FALS! Proprietatea este inviolabilă şi este dreptul dvs. dacă deschideţi sau nu, uşa.

7: Dacă nu sunteţi în localitate trebuie să vă prezentaţi la Comisia de recenzori altfel primiţi amenda.
Rezultatele recensământului vor fi complete în 2014. Abia atunci se poate discuta acest lucru. ªi ca să poate fi pus în discuţie, trebuie să vă aducă în faţă o persoană care a declarat că nu sunteţi în localitate. Până în 2014 se vor schimba foarte multe, inclusiv preşedintele. Dar cei cu apucături de informatori să aibă grijă, că tot ce e semnat se află.
Buna-ziua!

Avand in vedere ca activitatea de recensamant are ca scop colectarea de date statistice, de ce trebuie furnizate datele personale cum ar fi CNP-ul?

E o intrebare simpla la care ar trebui sa existe un raspuns simplu.

Mai mult, cred, defapt sunt convins, ca CNP-ul poate fi solicitat doar de către autorităţile abilitate şi în niciun caz de către recenzori, acesti comitand o ilegalitate daca pun intrebari legate de acesta. Va rog foarte mult sa imi spuneti parerea dumneavoastra avizata.

Va multumesc anticipat!
Buna-ziua,


Am o intrebare legata de o situatie ce mi se pare cel putin anormala:

Astazi am sesizat ca in contul personal bancar s-a operat o oprire a unor sume de bani de catre AFP pe baza unor creante neachitate in urma inchiderii unui PFA, din septembrie 2010.

Intrebarea mea este:

Este normal ca aceasta poprire sa fie efectuata fara sa fiu anuntat in prealabil prin posta? Ce acte trebuia sa primesc? Cum trebuia sa fiu instiintat?

Tin sa mentionez ca nu am mai primit nicio instiintare (somatie) din partea AFP din iunie anul acesta.

Va multumesc anticipat!
Mai am o intrebare oarecum corelata cu aceasta. E postata la: www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc anticpat pentru eventualele raspunsuri / sfaturi.
Multumesc pentru raspuns! In concluzie, OUG 39/2010 122 - 2 nu se aplica in cazul meu sa inteleg.

Legat de penalitati, este vorba de 15% din suma totala datorata si nu 15% / zi din suma datorata, imi puteti confirma?

Multumesc anticipat!
Datorez impozit pe venit din activitati independente, cu specificatia ca nu am activat ca si PFA din iulie anul trecut.
Are cineva un raspuns? Poate am pus intrebarea gresit?
Buna-ziua,

Am o intrebare legata de injumatatire a impozitului pe veniturile realizate independent. Am activat in perioada 17 Martie 2010 - 25 Martie 2011 ca si PFA la norma de venit cu venituri din activitati independente. Din iulie 2010 am fost angajat cu CIM pe perioada nedeterminata. Am fost sfatuit sa ma inregistrez cu CIM la finante in vederea injumatatirii impozitului pe venit. Din acel moment mi s-a recalculat impozitul pe perioada ramasa pana la sfarsitul anului 2010. La sfarsitul lui 2010 a trebuit sa plec din tara in interes de serviciu pana la sfarsitul lui Martie anul acesta. In momentul revenirii m-am interesat de stingerea datoriilor la anaf si incetarea activitatii pe PFA. Stiind de posibilitatea injumatatirii impozitului, m-am prezentat cu adeverinta de salariat si fisa fiscala pe anul 2010.
Cei de la anaf mi-au adus la cunostinta ca nu mai este posibila recalcularea pe primul trimestru din cauza ca s-a depasit termenul limita (15 Martie) si mi s-a explicat ca se va face recalcularea pentru perioada ramasa in asa fel incat pe tot anul 2011, impozitul va fi injumatatit (ex: impozit initial 3200 RON platit in 4 trimestre a cate 800 RON, dupa injumatatire 1600 RON platit in felul urmator: 800 RON in primul trimestru si 250 RON urmatoarele 3).

In conditiile in care eu am decis incheierea activitatii PFA la sfarsitul lui Martie, ce se intampla cu reducerea de impozit pe primul trimestru(in conditiile in care daca as fi optat sa continui activitatea, as fi beneficiat de ea)?

Multumesc anticipat!