avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate daniela1965@yahoo.com

Activitate daniela1965@yahoo.com

Răspuns la discuția Recalculare pensie
"... recalculare din oficiu", aceasta am înțeles, dar dacă nu am la dosarul de pensie adeverințe cu venituri nepermanente sau venituri lunare, brute sau nete, după caz, realizate anterior datei de 1 aprilie 2001 trebuie solicitate de la locurile de muncă unde am desfășurat activitatea, nu-i așa? Eu așa înțeleg, vă rog să mă lămuriți ...

Carp Mircea a scris:

Legea 360/2023
Art.155
(1) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile prevăzute la art. 144 alin. (1) se recalculează din oficiu, prin valorificarea din adeverințele care îndeplinesc condițiile de valabilitate și legalitate, prevăzute la art. 4 alin. (1) și art. 5 alin. (1) din Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 487/2021 privind efectuarea operațiunilor de evaluare a pensiilor din sistemul public stabilite până la data de 1 septembrie 2023, a sporurilor/veniturilor nepermanente sau a veniturilor lunare, brute sau nete, după caz, realizate anterior datei de 1 aprilie 2001, plătite din fondul de salarii, asupra cărora s-a datorat, potrivit legii, contribuția de asigurări sociale de stat, nevalorificate la calculul drepturilor de pensie cuvenite sau aflate în plată.
(2) Drepturile recalculate potrivit alin. (1) se acordă începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.


Bună ziua. Legea care prevede ca pensionarii în luna septembrie să primească pensiile recalculate după noua formulă de calcul e nevoie de adeverință cu salariile brute până în anul 2001? Vă rog să-mi răspundeți. Vă mulțumesc. La revedere.
Discuție Citație
Bună ziua. Dacă ești chemat în instanță în calitate de INTIMAT într-un dosar cu obiectul: desființare înscrisuri (art. 315 lit. d NCPP) și nu te prezinți ce se întâmplă? Mulțumesc anticipat pt. răspuns ... La revedere.
Răspuns la discuția Calcul vechime în muncă
Perioada de șomaj dacă se consideră vechime în muncă pt. calculul gradației.
Ex.: șomajul după L.1/1991 în perioada 26.10.2000-26.06.2001 și data angajării este 24.09.2003.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce perioada este vorba?

Răspuns la discuția Calcul vechime în muncă
Bună ziua Ajutorul de șomaj înscris în cartea de muncă cf. unei legi ..., după perioada ca angajat ..., constituie vechime pt. calculul gradației? Mulțumesc. La revedere.
Răspuns la discuția Calcul vechime în muncă
Bună ziua.. Vă rog să precizați baza legală: art. ... alin. ... din .... Vă mulțumesc. La revedere.
Bună ziua. Cum se calculează vechimea în muncă la un contract individual de muncă cu timp parțial - 3 ore/zi pt. perioada 04.05.2011-19.09.2011 (4 luni și 15 zile) ? Mulțumesc. La revedere.
Bună ziua. În perioada de preaviz, ca urmare a solicitării demisiei, salariata poate să-și ia concediu de odihnă.? Mulțumesc. La revedere.
Îmi cer scuze .... vă rog spuneți-mi practic pașii .... Întrebarea e dacă trebuie să i se întrerupă contractul când aduce decizia și trebuie să se angajeze din nou cu concurs sau examen sau își poate continua activitatea?
Răspuns la discuția Încetare detașare
Pentru încetarea detașării nu există temei legal.
În practică, în baza acordului dintre cei doi, angajator și salariat, se va emite o decizie de încetare a detașării salariatului în cauză. Decizia va fi adusă la cunoștința salariatului respectiv.