avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate God99

Activitate God99

Va multumesc, este vorba de probleme de familie....
Buna ziua,

Daca vreau sa renunt de buna voie la mostenirea tatalui, desi nu a decedat, pot sa o fac la un notariat ? Nu vreau sa mai fiu deranjat cand decedeaza de nimeni din familia lui, de aceea vreau.

De asemenea, imi trebuie martori ? Va multumesc anticipat.
Buna seara,

Eu am un site in care prestez servicii, impreuna cu marca inregistrata la OSIM si firma. CUI si numar registru comert sunt trecute pe site.

Competitorii mei care au site nu au marca, nici firma si se dau persoane juridice (false) pe site-ul lor si nici nu au CUI si numar registru comert trecute din moment ce nu sunt persoane juridice reale.

Ce as putea sa le fac ca sa ii inchid?
Salutare,

Am un teren in concesiune pe 50 ani si am construit un spatiu comercial (toate actele la zi, cadastru, intabulare etc.)

Pot sa vand concesiunea asta cuiva?

Multumesc anticipat.
Buna seara,

Nu ati inteles. Nu pe el sa il trimita, ci pe mine. Pe mine sa ma trimita in alt judet sau tara intr-o locuinta de victime domestice sau garsoniera si el obligat de lege sa imi plateasca chiria.

Se poate asa ceva?

Adrian ALBU a scris:

Prin ordinul de protecție se pot institui măsuri prin care agresorul este obligat să păstreze o anumită distanță față de victimă sau față de locuința ei. Să îl trimită în alt județ sau în altă țară nu se poate.

Buna seara,

Se poate lua ordin de protectie ca sa te trimita in alt judet sau alta tara, unde agresorul iti plateste chiria? De preferat este in alta tara pentru ca sunt amenintat cu moartea de rudele agresorului.

Ce dovezi imi trebuie? Am probe video si inregistrari vocale.

Plangerea penala a fost facuta, dar nu s-a intors de la parchet inca.

Sunt de la Bucuresti.
Buna seara si va multumesc pentru raspuns.

Problema e ca ne-a si spus ca daca facem pasul asta ne omoara si se duce la inchisoare... aici unde avem noi casa nu mai avem cum sa stam pentru ca are multe rude si prieteni care il sustin... daca era singur faceam pasul asta de mult si vedeam cum ne descurcam... dar asa cum ma sfatuiti in situatia de fata sa procedez? Unde as putea sa merg pentru adapost?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Sa mearga la INML sa obtina un certificat medico legal, fiind important in vederea obtinerii unui ordin de protectie!
Se poate depune si plangere penala insa primordial este ordinul, eventual si o cerere de evacuare!
Alegeti un avocat si mergeti la el cu mama dvs pt a va edifica pe deplin!

Buna ziua,

Sunt un tanar care are o mama care traieste de ani multi cu un monstru, care se intampla sa imi fie tata...

Suntem de la Bucuresti, mama mea a vrut sa termine de foarte multe ori cu el, dar nu o lasa in pace si o bate mereu.

Am ajuns la capatul puterilor si nu mai pot sa rezist... mamei ii e frica sa se duca la politie pentru ca deja el este cunoscut de toti politistii din localitate si m-as fi dus eu, dar are prea multi prieteni si rude care tin cu el... aceasta doar l-ar enerva mai mult...

Ne-a chemat la el la domiciliu fortati sa stam cu el pentru ca nu poate sa stea fara noi... dar noi i-am spus ca nu vrem nimic de la el, dar tot nu ne-a lasat in pace.

Avem o casa la 30 minute de-a lui, nu avem in alta parte unde sa mergem...

Specific ca nu e logodita in acte cu el, acesta fiind logodit cu alta femeie...

Aseara ii s-a facut rau din cauza la cati nervi i-a provocat si a sechestrat-o in casa, a trebuit sa raman cu ea ca sa o protejez...

Ce pot sa fac sa imi salvez mama? Daca fac pasul cu politia, trebuie sa ne mutam din tara ca ne va gasi... si ma tem si de rudele si prietenii (apropriatii) mamei daca fac acest pas, pentru siguranta si viata lor...

Va multumesc anticipat!

EDIT:

Specific ca acest monstru a avut probleme in trecut cu legea si a facut inchisoare de 2 ori si este bagat in niste dosare penale...
Buna seara,

O sa imi deschid o firma (si un spatiu comercial) ce are ca obiect activitatea de acte auto si asigurari.

As vrea ca pe langa cele doua activiati, sa deschid in aceeasi firma (si acelasi spatiu comercial, bineinteles) activitatea de agentie de turism detailista.

Intrebarea este daca legea imi permite sa fac asa ceva? Ca sa stiu daca urmez sau nu cursul de agent de turism.

De asemenea, ce alte activiati as mai putea introduce intr-un spatiu comercial care activeaza ca agentie de turism detailista? Pe viitor planuiesc si servicii de marketing online.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am un spatiu comercial la care mi s-a expirat contractul de inchiriere.

Ca sa prelungesc contractul de inchiriere, îmi trebuie o hotarare de consiliu luata sau act aditional?

Va multumesc anticipat.