avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Persoane juridice false in mediul online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Persoane juridice false in mediul online

Buna seara,

Eu am un site in care prestez servicii, impreuna cu marca inregistrata la OSIM si firma. CUI si numar registru comert sunt trecute pe site.

Competitorii mei care au site nu au marca, nici firma si se dau persoane juridice (false) pe site-ul lor si nici nu au CUI si numar registru comert trecute din moment ce nu sunt persoane juridice reale.

Ce as putea sa le fac ca sa ii inchid?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:47, 12 Noiembrie 2020
atentie la detalii:
1. pentru ca sa ai un website nu e obligatoriu sa ai marca inregistrata
2. pentru ca sa ai website nu e obligatoriu sa ai firma (eu am avut site timp de vreo 10 ani ca persoana fizica si n-a fost nici o problema.)
3.. concurenta dvs "nu se poate da" persoana juridica fiindca nu are CUI si nici J. din ce scrieti, aceasta concurenta nici nu afirma ca ar fi PJ
4. daca totusi considerati ca aveti dreptate, luati-va un avocat si invocati concurenta neloiala.
tineti seama si de faptul ca pot sa apara altii oricand
Concret: au comis ceva infractiuni? Vorbind pe baza de dovezi concrete, nu de banuieli neintemeiate.

Eu daca-mi fac un website pe care declar ca sunt firma Minciunele SRL nu e neaparat infractiune. Infractiune ar fi sa comit escrocherii reale cu el.

Daca-mi fac un website cu Banca Dragnea, Dancila si Asociatii, poate e pentru reclama la un film, nu pentru prestat servicii bancare.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protecþie marcã luciannitu luciannitu Daca am notificat o societete detinatoare a unui site de publicitate ca: 1. Au dat cu buna stiinta user-ul si pass-ul de la contul care il aveam pe siteul ... (vezi toată discuția)
Acuzat de concurenta neloiala, daca folosesti 2 cuvinte generale? ecompasiv ecompasiv Buna ziua, Sunt administratorul unei firme de servicii grafica si IT. Tocmai am fost apelat de un avocat care mi-a spus ca facem concurenta neloiala, ... (vezi toată discuția)
Utilizarea aceluiași nume pentru o aplicație în românia. WhaiNooa WhaiNooa Am găsit o companie într-o. anumită țară care utilizează același nume pentru afacerea/aplicația sa. Intenționez să lansez o aplicație în România ... (vezi toată discuția)