avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate karinuza

Activitate karinuza

Buna ziua,
I am scris sotului ca tb sa cumparam jumatate/jumatate peleti pentru iarna.
Raspunsul lui:"pentru ca tu o sa locuiesti in casa trebuie sa te ocupi exclusiv de acest lucru. Plata incalzirii unei case/apartament+apa calda revine exclusiv celui care locuieste in casa respectiva"
Nu am divortat, nu am drept exclusiv de proprietate. Legal, nu este si el obligat sa participe la cheltuieli (avand drept de proprietate si el), chiar daca nu mai locuieste in casa? Exista cumva posibilitatea sa l dau in judecata pentru abandon sau ceva de genul? Plus ca avem si 2 copii minori care tb sa beneficieze de un trai decent. Nu mai zic ca a plecat si nu i a pasat daca au ce manca...
Nu vrea sa l despagubesc jumatate din valoarea ratelor platite pana acum si jumatate din valoarea terenului. A lipsit 3 zile de acasa. Astazi a venit si-a luat cateva lucruri si a plecat din nou (i-a spus copilului de 15 ani ca vine duminica dimineata acasa) . Spuneti-mi daca pot face ceva, din punct de vedere juridic. Mentionez ca refuza sa se implice financiar in casa (de exemplu, vine iarna si tb sa cumparam peleti). In schimb a luat masina de care dispune numai el (este sofer UBER).
Sotul va renunta la casa numai daca l despagibesc cu jumatate din valoarea casei si a terenului (240.000 eur). Nu mi se pare ok sa l despagubesc pentru ceva ce nu este achitat inca. Eventual pot sa-l despagubesc cu jumatate din valoarea ratelor achitate pana acum si cu jumatate din valoarea terenului (achizitionat inainte de a lua creditul). Se poate asa, sau tb sa - l despagubesc jumatate din valoarea evaluata de 240.000eur?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie

Sotul vrea sa divortam la notar. Avem 2 copii minori. In timpul casatoriei am construit o casa (am luat credit din care am platit aprox 20%, in 9 ani) si o masina. Acum sotul vine cu urmatoarele propuneri:
-pensie alimentara
-sa plateasca jumatate din rata
-sa locuiesc eu in casa cu cei mici si sa intretin fizic si financiar totul (lumina, internet, Tv, achizitie peleti, intretinere centrala, filtre, etc)
-sa incheiem un contract de comodat in care sa specificam conditiile in care intra in casa
-sa foloseasca el exclusiv masina
In aceste conditii, chiar daca sustin eu financiar, el se poate intoarce oricand in casa. Ce pot sa fac astfel incat sa nu mai aiba acces in casa, sa nu mai aiba nici un drept.
Buna seara,
Firma la xare am lucrat este in insolventa din nov2016.In perioada iunie-oct2016 am fost in concediu de maternitate. Concediile medicale pentru sept si oct2016 nu au fost depuse la casa de sanatate. Lichidatorul nu a depus cerere de recuperare a concediilor medicale. Ce pot face in acest caz? Pot sa dau lichidatorul in judecata ca nu a depus cererea de recuperare concedii medicale si ca nu a depus cele doua concedii medicale? Pot recupera singura banii de la casa de sanatate?

avocatnet.ro
EXPLICĂM LEGISLAȚIA
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro
79
AZI
Salut karinuza! Am relansat avocatnet.ro. Ne-ar ajuta să ne spui părerea ta!
Acest site folosește cookies. Informații aici
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială
Concedii medicale neincasate

karinuza
Utilizator
14:23, 14 Noiembrie 2017
Buna ziua! Firma la care sunt angajata este in insolventa din data de 07.11.2016. In prezent sunt in ingrijire copil incepand cu data de 10.10.2016.
In perioada 13 iunie 2016-09 oct2016 am fost in concediu medical de maternitate. Pe luna iunie2016, am incasat numai o parte din concediul medical. Concediile medicale au fost depuse la CASMB pana in luna septembrie, inclusiv. Concediul medical pentru luna oct2016 nu a fost depus la CASMB. Acesta nu trebua depus de catre lichidatorul judiciar, avand in vedere ca nu mai exista nimeni la departamentul contabilitate?Va rog frumos sa-mi spuneti daca am sanse sa recuperez banii pe concediile medicale si daca da, ce trebuie sa fac.Mentionez ca firma nu a mai achitat contributiile catre stat din mai 2016.Multumesc.
Buna ziua! Firma la care sunt angajata este in insolventa din data de 07.11.2016. In prezent sunt in ingrijire copil incepand cu data de 10.10.2016.
In perioada 13 iunie 2016-09 oct2016 am fost in concediu medical de maternitate. Pe luna iunie2016, am incasat numai o parte din concediul medical. Concediile medicale au fost depuse la CASMB pana in luna septembrie, inclusiv. Concediul medical pentru luna oct2016 nu a fost depus la CASMB. Acesta nu trebua depus de catre lichidatorul judiciar, avand in vedere ca nu mai exista nimeni la departamentul contabilitate?Va rog frumos sa-mi spuneti daca am sanse sa recuperez banii pe concediile medicale si daca da, ce trebuie sa fac.Mentionez ca firma nu a mai achitat contributiile catre stat din mai 2016.Multumesc.
Răspuns la discuția Cass pensionar
Daca face contestatie, se aplica din acel moment noul termen de prescriere de 5 ani?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Ideea este ca daca face contestatie si o lungeste pana in decembrie se prescrie obligatia de plata?