avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate Pavely

Activitate Pavely


Menționez ca minorii au 11 respectiv 9 ani, unul din ei are probleme la un picior și face fizioterapie regulat care nu suporta întrerupere,! În timp de 7 ani de la divorț nu și a exprimat dorința de ai vedea în timpul orarului stabilit în sentința, acesta aflandu se în România, pensia alimentara a fost plătită o data la 2 3 luni și nu din urma (adică făcea plata când considera el), de 2 ani e în UK și a vizitat copii de 4 ori, ultima data când ia văzut ia luat și ia dus acasă la mama lui aceștia (copii) nu au primit nici măcar o bomboana , în situația în care din august când nu am mai fost de acord sa i ia în vacanta nici nu am mai primit măcar un leu pensia alimentara (drept al copiilor) bani pe care atunci când iam primit sau dus strict doar ptr necesitățile copiilor! Specific ca sant de acord sa le fie alături oricând chiar și în afara orarului din sentinta dar în România și nu în alta tara!! După ultima întâlnire cu copii aceștia au rămas dezamăgiți deoarece își doreau sa fie împreună cu tatăl lor dar acesta deși ia luat câteva ore ei au stat la TV iar fostul soț cu mama acestuia și cu actuala soție în bucătărie, plus ca copii se așteptau la un dar din partea lui ceea ce e normal!
Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Ati primit cererea lui de chemare in judecata, instanta competenta este cea de la
domiciliul minorilor, deci va veti judeca aici iar instanta va dispune o solutie in functie de probele
administrare, argumentele invocate, etc!
Ati avea, in principiu, sanse sa obtineti stabilirea unui program de vizita exclusiv pe plaiuri mioritice avand in vedere contextul pandemic actual, solutia insa depinde de mai multe aspecte, printre care si varsta minorilor!
Mergeti cu cererea la un avocat, fiind necesar sa formulati intampinare, cerere reconventionala!

Nu pot decât sa sper ca legea va fi dreapta și sa tina cont de perioada prin care trecem! Și nu pot gândi ca dacă se inbolnavesc o pot face și acasă riscurile sant mai mari plecând într o tara străină având în vedere ca copii stau majoritatea timpului în casa !și în afara de virusul asta mai exista și alte pericole și o simpla răceală ar fi nasol ca nu știu unde iar putea duce la un dr, în concluzie eu nu sant dispusa sa îmi asemenea riscuri dat dacă instanta va decide asta nici nu ma pot opune.



gi-jane2 a scris:

nu cred, pandemie e peste tot, daca se pot imbolnavi acolo, asa se pot imbolnavi si aici. Nu cred insa, ca are timp sa obtina sa ii ia de craciun anul asta


Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!


Pavely a scris:

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document oficial prin care sa se poată scoate minorii din tara fără sa fie nevoie de acceptul celuilalt părinte (după divorț custodia acestora e comuna)


Va mulțumesc frumos pentru răspuns! Eu știu ca legea e lege dar având în vedere ca ne confruntam cu virusul asta nu sae tine cont și de pericolul la care sant expuși?

Antoanela Geaman a scris:

Teoretic se poate.practic, daca va veți apara cu un avocat bun cererea se poate respinge.este recomandat sa va reprezinte un avocat în acest proces

Fostul soț e stabilit în UK avem custodie comuna asupra celor 2 copii, în vara acesta a vrut sa ia în vacanta în UK, eu nu am fost deacord ptr ca e pandemia asta și oricum copii ar fi stat în izolare la întrarea în UK, ptr ca nu fost deacord nu mi a mai plătit pensia alimentara plus ca mam trezit cu citație ca ma va obliga instanta sa i dau de Crăciun ptr ca vrea sa ia tot pe perioada vacantei!! Întrebarea mea este, având în vedere ca ne confruntam cu pandemia asta la nivel global ma poate obliga instanta sa scoată minorii din tara fără acordul meu??

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document oficial prin care sa se poată scoate minorii din tara fără sa fie nevoie de acceptul celuilalt părinte (după divorț custodia acestora e comuna)
Discuție Retur produs
Bună seara, am luat un telefon din magazin altex, a doua zi am mers ptr a face retur din motivul ca nu sant mulțumită de produs am făcut cerere de retur fiindu mi refuzata pe nu știu ce motiv. Tel a fost desigilat în magazin de către vânzător eu nici nu lam deschis măcar! Legea cu 48 de h returnare nu e valabila și în cazul asta?
Discuție Scoala soferi
Am achitat prima rata la o școală de soferi din motive medicale nu o pot continua nu am făcut nici o ora de conducere, testul psihologic lam picat. Îmi pot recupera banii? Mulțumesc!