avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț e stabilit în UK avem custodie comuna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț e stabilit în UK avem custodie comuna asupra celor ...

Fostul soț e stabilit în UK avem custodie comuna asupra celor 2 copii, în vara acesta a vrut sa ia în vacanta în UK, eu nu am fost deacord ptr ca e pandemia asta și oricum copii ar fi stat în izolare la întrarea în UK, ptr ca nu fost deacord nu mi a mai plătit pensia alimentara plus ca mam trezit cu citație ca ma va obliga instanta sa i dau de Crăciun ptr ca vrea sa ia tot pe perioada vacantei!! Întrebarea mea este, având în vedere ca ne confruntam cu pandemia asta la nivel global ma poate obliga instanta sa scoată minorii din tara fără acordul meu??

Cel mai recent răspuns: Pavely , utilizator 20:05, 21 Octombrie 2020
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic se poate.practic, daca va veți apara cu un avocat bun cererea se poate respinge.este recomandat sa va reprezinte un avocat în acest proces
Va mulțumesc frumos pentru răspuns! Eu știu ca legea e lege dar având în vedere ca ne confruntam cu virusul asta nu sae tine cont și de pericolul la care sant expuși?

Antoanela Geaman a scris:

Teoretic se poate.practic, daca va veți apara cu un avocat bun cererea se poate respinge.este recomandat sa va reprezinte un avocat în acest proces

nu cred, pandemie e peste tot, daca se pot imbolnavi acolo, asa se pot imbolnavi si aici. Nu cred insa, ca are timp sa obtina sa ii ia de craciun anul asta
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Ati primit cererea lui de chemare in judecata, instanta competenta este cea de la
domiciliul minorilor, deci va veti judeca aici iar instanta va dispune o solutie in functie de probele
administrare, argumentele invocate, etc!
Ati avea, in principiu, sanse sa obtineti stabilirea unui program de vizita exclusiv pe plaiuri mioritice avand in vedere contextul pandemic actual, solutia insa depinde de mai multe aspecte, printre care si varsta minorilor!
Mergeti cu cererea la un avocat, fiind necesar sa formulati intampinare, cerere reconventionala!
In mod normal el are șanse sa obțină castig de cauza.
Pandemia va dura inca cativa ani.

Daca veti intelege sa angajati avocat veti cauta solutii pentru aparare.
Nici nu se stie ce va fi de Crăciun.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tmihai2010 tmihai2010 am citit in forum despre un subiect ce ma intereseaza,dar inca nu am dat de raspunsul exact.sant in divort.la despartire am ramas cu credite facute ... (vezi toată discuția)
Reincredintare, cosmariama cosmariama buna, dupa incredintarea copiilor, catre mama,cu drept de vizita a tatalui,acestia pot pleca sa locuiasca cu mama acestora? Am dat acordul prim ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce sanse am sa pot castiga custodia copiilor in instanta, ... Charlize87 Charlize87 Buna ziua. Ce sanse am sa pot castiga custodia copiilor in instanta, in conditiile in care eu lucrez in U.K iar copiii sunt in Romania?. Specific ca ei nu ... (vezi toată discuția)