avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare,

buna,

dupa incredintarea copiilor, catre mama,cu drept de vizita a tatalui,acestia pot pleca sa locuiasca cu mama acestora?
Am dat acordul prim notariat ca sunt deacord cu plecarea acestora,(considerand ca ar fi mai bine pentru viitorul copiilor), dar mama , nerespectand intelegerea pe care am avut-o de comun acord, am decis sa anulez tot prin notariat acea declaratie.si am trimis-o cu confirmare de primire .copii sunt in tara , urmand sa plece la vara,mama lor obtinandu-le rezidenta de sedere in Norvegia.ce sanse sunt sa ia copii cu ea?
daca de 4 ani copii au locuit doar cu bunica (mamei), ce sanse am intr-un proces de reincredintare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:45, 22 Aprilie 2009
Sansele de reincredintare sunt f reduse.
Trebuie sa anuntati si autoritatile de frontiera despre revocarea actului.

avocat Claudiu Lascoschi
este bine sa incercati sa formulati o cerere de reancredintare!
trebuie sa gasiti bine niste motive....daca sansele ar fi foarte reduse intr-un proces de reancredintare...atunci de ce ar mai exista aceasta modalitate?
asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu colegul...cam asa este dar trebuie sa incercati.

av.m.vasilescu
Pai, dreptul de a te adresa instantei exista dar admiterea sau respingerea actiunii este o alta problema.
Userul ar vrea sa-i fie admisa cererea.
Poate sa incerce si la pocneala, dar...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu veti obtine o hotarare favorabila prin care sa vi se reincredinteze copiii minori, desi ma cam indoiesc de admiterea unei astfel de cereri, avand in vedere afirmatia dv. ca minorii au locuit doar cu bunica materna, nu cu dv., nu veti putea paraliza plecarea din tara a minorilor atata timp cat acestora li s-a obtinut dreptul de rezidenta in Norvegia, chiar daca ati obtinut un drept de vizitare al minorilor, acesta presupun ca s-a stabilit de instanta la domiciliul mamei.
Doar in cazul in care dreptul de vizita consta si in aducerea saptamanala a minorilor la domiciliul dv. atunci plecarea acestora ar fi paralizata, in cazul in care acest aspect a fost consfintit prin hotarare doar in vacante, plecarea acestora poate avea loc si numai in cazul in care programul de vizita stabilit de instanta nu va fi respectat, puteti depune o plangere de nerespectare a hotararii judecatoresti.
Dar, oare, este in interesul minorilor, copiii dv., sange din sangele dv., acest demers? ;)
Asta doar userul poate decide:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorului in romania beti66 beti66 Buna ziua Sunt divortata in Spania , am primit custodia fetei iar hotararea de divort si custodia sunt definitive si executorii. Hotararea de divort si ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor mariusbe mariusbe Buna ziua Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat. Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu. De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)