avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate Wedinn

Activitate Wedinn

Răspuns la discuția Întrebare succesiune
- Casa aparținea părinților celor 3 frați
- Cei doi frați decedați au murit după moartea părinților
- S-a lăsat certificat după moartea părinților, din care reișea că cei trei frați împart egal casa, terenurile, etc, respectiv o treime fiecare, însă, după cum am spus, doi au decedat între timp; persoana în numele căreia scriu, unica rămasă în viață dintre cei 3, spune că "S-a făcut succesiune după ambii părinți" și că aceasta era situația finală, iar ei i se cuvenea la acel moment "o treime din casă" după acte
- Unul dintre cei doi frați decedați avea 4 fete, dintre care una s-a mutat în casa cu pricina fără niciun fel de act

Are dreptul persoana respectivă să locuiască acolo?

Scuzați încurcătura. Cazul nu mă privește pe mine, ci scriu pe acest forum în numele cuiva care nu prea stăpânește tehnologia sau explicațiile concise.
Răspuns la discuția Întrebare succesiune
Fie iertată lipsa de atenție!

Situația este în felul următor:

Dintre cei 3 frați:
Persoana #1, sora persoanelor #2 & #3, este în viață
Persoana #2 e decedată, nu a avut copii, nevastă etc.
Persoana #3 decedată și ea, a avut 4 fete, dintre care una locuiește în casa cu pricina.

Cum se procedează în acest caz cu succesiunea? Persoana care locuiește în casă are acest drept până la dezbaterea succesiunii? Persoana #1, în viață, are certificat de moștenitor.

Wedinn a scris:

Bună ziua,

Frații decedați nu aveau copii.

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Ati inteles gresit.
Daca cei doi frati decedati aveau copii, acestia vor veni la succesiune in locul parintilor decedati..



Răspuns la discuția Întrebare succesiune
Bună ziua,

Frații decedați nu aveau copii.

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Ati inteles gresit.
Daca cei doi frati decedati aveau copii, acestia vor veni la succesiune in locul parintilor decedati..

Bună ziua,

Am o întrebare referitoare la o succesiune: Dintre 3 frați care aveau o casă, 2 au murit. Din ce am înțeles, dreptul de proprietate asupra casei acestora revine 50% persoanei care a rămas în viață și 50% revine la 4 nepoate, dintre care una locuiește clandestin în casa cu pricina. Persoana în cauză are dreptul legal să locuiască în casă până să se dezbată succesiunea?

Vă mulțumesc anticipat!
Dacă doresc să ofer meditații școlare în regim informal, nefiind profesor, în ce împrejurări se declară / impozitează veniturile obținute și cum anume se procedează în acest sens?
Bună ziua.

Sufăr, din naștere, de epilepsie și hemipareză spastică. Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și reîncadrarea în gradul de handicap (accentuat), medicul neurolog mi-a spus să mă adresez casei de pensii ca să văd dacă sunt eligibl pentru pensia de invaliditate, după care să mă întorc la cabinet spre a mi se face actele necesare.
Între timp, m-am documentat pe Internet și am văzut că evaluarea se face de către alți medici decât cei de la comisiile de handicap (i.e medic expert al asigurărilor sociale), în funcție de măsura în care bolile afectează capacitatea de muncă. Nu am găsit decât informații referitoare la SIDA, schizofrenie, neoplazii și accidente profesionale. Întrebarea mea este următoarea: bolile de care sufăr (epilepsie cu crize parțiale, hemipareză spastică dreaptă) se încadrează în vreun grad de pensie de invaliditate? Și cui mă adresez spre a o obține?

Mulțumesc anticipat.
Bună seara.
Mi s-a cerut să prezint o copie conformă cu originalul a unui document (a unei diplome), iar eu am dus originalul la notar pentru legalizare, însă am aflat ulterior că era suficient să se scrie olograf, cu semnătură, sau să se ștampileze "Conform cu originalul" pe o copie xerox.
Este greșit să prezint direct copia legalizată în acest sens?