avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Conformitate cu originalul a unui act
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Conformitate cu originalul a unui act

Bună seara.
Mi s-a cerut să prezint o copie conformă cu originalul a unui document (a unei diplome), iar eu am dus originalul la notar pentru legalizare, însă am aflat ulterior că era suficient să se scrie olograf, cu semnătură, sau să se ștampileze "Conform cu originalul" pe o copie xerox.
Este greșit să prezint direct copia legalizată în acest sens?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:52, 19 Noiembrie 2019
Bună seara,

Indiferent că duci copie legalizată sau că ți se aplică ștampilă “conform cu originalul” este același lucru.
Mergeti cu originalul si copie. Mentiunea de ,,conform cu originalul,, ar trebui sa o puna functionarul care va primeste actele. Nu mergeti cu o copie legalizata.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie legalizate ptr pfa roxanad29 roxanad29 Trebuie legalizat doar copia dupa contractul de vanz-cump al apart sau si copia dupa buletin si cea dupa diploma de licenta? (vezi toată discuția)
Legalizare acte barbu_ barbu_ O copie color a unui document legalizat se poate autentifica, conform cu originalul cu stampila institutiei? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Conform cu originalul mefistos mefistos As dori sa stiu si eu daca exista un act normativ care reglementeaza conformarea cu originalul a documentelor de catre functionarii publici care nu au studii ... (vezi toată discuția)