avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Miulescu

Activitate Andreea Miulescu

Firma a fost preluata de o bancă, unde am făcut solicitare a emiterii copiilor tuturor chitanțelor. Mi s-a spus xa durează 30 de zile lucratoare, cu toateca legea spune ca in 10 zile trebuie reconstituite acele chitanțe. Vorbim despre memoria Electronica a unui robotel. In cazul în care aceasta a fost distrusa, ce pot face ? Mulțumesc.

Andreea Miulescu a scris:

Am depus deja in instanta copiile chitanțelor care le mai am. Banca care a preluat firma la care plăteam ratele este Banca Transilvania. Eu plăteam ratele la un roboțel la fosta BancPost. Cum sa ma adresez instantei ca să pot obține ca proba toate chitanțele? Și 2 la mâna, firma la care am avut cardul de cumpărături nu mi-a emos atunci și un cod pin pt card, ca urmare o parte din bani au rămas nefolositi pe acel card. Ar trebui sa depun o declarație scrisa la dosarul de contestatie care deja se judeca?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Verificați la firma unde datorați banii.
Fără chitanțe ar trebui sa va vadă un avocat actele.

Am depus deja in instanta copiile chitanțelor care le mai am. Banca care a preluat firma la care plăteam ratele este Banca Transilvania. Eu plăteam ratele la un roboțel la fosta BancPost. Cum sa ma adresez instantei ca să pot obține ca proba toate chitanțele? Și 2 la mâna, firma la care am avut cardul de cumpărături nu mi-a emos atunci și un cod pin pt card, ca urmare o parte din bani au rămas nefolositi pe acel card. Ar trebui sa depun o declarație scrisa la dosarul de contestatie care deja se judeca?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Verificați la firma unde datorați banii.
Fără chitanțe ar trebui sa va vadă un avocat actele.

Am primit o hotărâre de executare pt un credit deja achitat. Am făcut contestatie imediat ce am primit plicul la angajator. Problema este ca nu mai am toate chitanțele de câmd am achitat. Unele dintre ele au tușul stres și sunt iligibile. Pot face plângere penală împotriva acestui executor ?
Răspuns la discuția S-a ridicat poprirea.
Pe noi ne interesa sa aflam acum. De aia am întrebat . Altminteri așteptam cuminți incac 4 luni de zile....

gi-jane2 a scris:

Cand am zis dvs..ma refeream la titular.
Oricum, nu aveti nicio problema se va interesa cand vine. E bine ca banca v-a dat si nu v-a luat.. o sa se lamureasca cand vine.

Asta spun,ca eu nu pot deoarece nu este contul meu ci al soțului, iar eu nu sunt imputermicita. Soțul este momentan plecat in misiune de serviciu in Afganistan ,iar costurile telefonice sunt imense ca sa sune de acolo la Bancă.

gi-jane2 a scris:

Oricum, trebuie sa va informati la sursa.. ca asa ne dam cu presupusul.
Daca suma pe care o datorati a fost achitata, s-o fi ridicat poprirea, puteti sa faceti un calcul.

Nu as prea crede sa fie o greșeală a băncii, deoarece in 2 ani si ceva nu a greșit in nici o lună. Bănuiesc că ei au oricum o evidență a conturilor blocate care funcționează în mod automat....Ar fi cred imposibil să țină evidența tuturor conturilor blocate si sa puna in cont doar suma disponibilă folosirii...

gi-jane2 a scris:

Este posibil sa fie o greșeală a băncii, sau s-a desființat poprirea?

e posibil si una si alta,
Desfiintata ar fi posibil, daca ati ajuns la suma pt care s-a infiintat poprirea.

De acord, dar banca pune poprire până când titularul face dovada ca este cont de diurnă si durează aprox 30 de zile lucrătoare până se ridica poprirea de pe un cont de diurnă si trebuie si hârtie de la executor cum ca acel cont nu face obiectul executării.

Dapix a scris:

Diurna nu este supusă popririi, deoarece are destinație specială.

Răspuns la discuția Popriri si executari silite
Din pacate nu pot întreba eu. Contul de salariu este al soțului iar eu nu sunt imputermicita pe cont si nu mi se vor furniza detaliile. Soțul mai are un cont de diurnă, dar pe acesta nu a fost pusă poprire.

Casa de Avocatura “Toader, Georgescu si Asociatii a scris:

Cel mai bine intrebati banca sau angajatorul. Probabil s-a ridicat poprirea

Soțul mai are un cont de diurnă, deoarece este plecat in misiune,dar pe acest cont nu a fost pusă poprire.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Exista posibilitatea recuperarii creantei si din alte surse. Verificati daca s-au dispus proceduri de executare si asupra altor venituri sau bunuri.

Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani, soțul meu a fost executat silit de un executor judecătoresc. În urma executării, s-a înființat o poprire pe contul salarial in valoare de 50% din veniturile salariale. Luna aceasta in schimb, am putut folosi salariul integral al soțului. Este posibil sa fie o greșeală a băncii, sau s-a desființat poprirea? Mulțumesc!